Güncel

PAÜ’de “HES Kodu” Uygulaması Başladı

PAÜ’de “HES Kodu” Uygulaması Başladı

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı “kamu kurum ve kuruluşlara vatandaşların “HES Kodu” sorgulanarak alınması kararı kapsamında; 21-22 Eylül 2020 tarihlerinden yapılan Lisansüstü Giriş Sınavına adaylar HES Kodu sorgulanarak alındı.

Pamukkale Üniversitesi, 59 Nolu Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun, Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında aldığı kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların “HES Kodu” sorgulanarak alınması kararını akademik ve idari tüm birimlerinde uygulanmaya başlandı. Karar kapsamında vatandaşlar ve sınava girecek adaylar bundan böyle Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Merkez Yerleşkesinde bulunan binalara yapılan ateş ölçümlerinin yanında HES Kodu sorgulaması yapılarak alınacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları dile getirdi: “Yaklaşık son altı aydır hükümetimizin aldığı tedbirler ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ile tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizin mücadele içinde olduğu Koronavirüs (Kovid-19) salgınından bir an önce kurtulmak adına Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak bizler de diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları gibi yoğun çaba içerisindeyiz. Hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da normal yaşantımıza bir an önce dönebilmek ve yerleşkelerimizde öğrencilerimizle en kısa sürede bir araya gelebilmek için sosyal hayatımızda tedbirlerin elden bırakılmaması son derece önemlidir. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden bir an önce kurtulmayı dilerken, fakültelerimiz ve yerleşkemizin öğrencilerimizle en kısa zamanda yeniden buluşabilmesini temenni eder, sağlıklı günler dilerim.”

HES Kodu Nasıl Alınır?

Akıllı telefonlardan “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilerek HES Kodu oluşturulabilmekte. Aynı zamanda kısa mesaj yolu ile mesaj bölümüne HES yazıp aralarında birer boşluk bırakılarak; T.C. Kimlik No, kimlik kartının ön yüzündeki seri numarasının son 4 hanesi ve “Paylaşım Süresi” gün sayısı olarak yazılıp 2023’e mesaj gönderilerek de alınabiliyor. E-Devlet üzerinden de “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneği seçilip “Yeni HES Kodu” butonuna tıklanarak HES Kodu almak da mümkün.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL