Kültür-Sanat

Şefler Denizli’nin Yöresel Yemeklerine Hayran Kaldı

Şefler Denizli’nin Yöresel Yemeklerine Hayran Kaldı

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Denizli Genç Aşçılar Derneği ve Türkiye-Azerbaycan Kulinariya Komitesi tarafından 11-12-13 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenen “Denizlimizin Kültürel Yemek Mirasını Tanıtıyoruz” etkinliğinde, Denizli’nin doğal ve tarihi güzellikleri ile kültürel yemek mirası yurt içi ve yurt dışına tanıtıldı. Rusya Federasyonunda bulunan Gastronomi Dergisi Köşe Yazarı Elena Vorontsova’nın da aralarında bulunduğu ekip önce Pamukkale, Hierapolis ve Laodikeia’yı gezerek ilimizin doğal ve tarihi güzelliklerini gezdiler, sonrasında ilimizin yöresel yemeklerini yakından incelemek, tariflerini öğrenmek ve tadım yapmak üzere restoranlara ziyarette bulundular.

Etkinlik; Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Rusya Federasyonu Gastronomi Köşe Yazarı Elena Vorontsova, Denizli TURES Başkanı Dursun Göçenoğlu, Denizli Genç Aşçılar Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kursak, Denizli Genç Aşçılar Derneği Dışişleri Özel Kalem Sekreteri Arda Er ve Türkiye-Azerbaycan Mutfak Komitesi Başkanı Melih Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

13 yıldır Antalya’da yaşayan ve Türk mutfağı lezzetlerini her fırsatta sosyal medyadan Ruslara anlatan Şef Elena Vorontsova ise Denizli’yle ilgili izlenimlerini anlatırken “13 yıl önce Pamukkale’ye gelmiştim, ancak resmi bir davetle ilk kez geliyorum. Teleferik, Bağbaşı Yaylası, Pamukkale, Hierapolis, Laodikeia, Kaleiçi Çarşısı gibi pek çok yeri gezdik ve gördüklerim beni hem şaşırttı hem mutlu etti. Yemeklerden ise keşkek, kebap, leblebi, kekik, kavun çok hoşuma gitti. Özellikle yöresel yemeklerin hikayelerini dinleyince benim için unutulmaz bir deneyim oldu. Denizli bir hazine, her tabak da bir hikaye gibi… Bunların hepsini yurt içinde ve yurt dışında anlatacağım” ifadelerine yer verdi.

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL