Genel

Serinhisar Leader ile kalkınıyor

Serinhisar Leader ile kalkınıyor

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamındaki “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – Leader Yaklaşımı” projesini yürütmek üzere kurulan Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği’nin açılış töreni ve proje lansmanı Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılış ve proje lansmanı etkinliğine; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Bşk. Yrd. ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Honaz Belediye Bşk. Yüksel Kepenek, Merkezefendi Belediye Bşk. Yrd. Necdet Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Bşk. Bülent Nuri Çavuşoğlu, Serinhisar Belediyesi meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Ak Parti Serinhisar ilçe yöneticileri, Serinhisar’da faaliyet gösteren kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üreticiler, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Serinhisar Belediye Başkanı ve Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Hüseyin Gemi “Leader Projesi ile; Leblebicilik, Bıçakçılık ve Hayvancılık sektörlerini öne alarak ilçemizdeki üreticilerimiz, kadınlarımız ve gençlerimiz için katma değer yaratan projeler üreteceğiz” dedi. “Adından daha sık söz ettiren ve bilinirliği daha yüksek bir Serinhisar haline gelme konusunda kalıcı ve katma değerli çalışmalara imza atacağız” diyerek sözlerine devam eden Gemi “Üreticilerimizin ve halkımızın yeteneklerini geliştirmeyi ve katma değerli üretime yönelmeyi hedefleyen eğitim, danışmanlık ve bilgilendirme içeren faaliyetlere önümüzdeki günlerde başlayacaklarını” belirtti.

Açılış ve proje lansmanı etkinliğinde konuşan Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği yöneticisi İlker Özmen “Üretimde ve pazarlamada verimliliği arttırmayı, üreticiden tüketiciye doğrudan satışın hacmini büyütmeyi, yeni gelir kaynakları oluşturmayı ve ilçemizde sosyal yaşamı canlandırmayı amaçlıyoruz. İlçemizdeki leblebi, bıçak ve hayvan üreticileri, projemizle Türkiye’deki ve dünyadaki tüketicilere daha hızlı ve daha kolay ulaşacaklar” şeklinde konuştu. Açılış töreni ve konuşmalardan sonra kurdele kesimine geçildi. Kurdele kesiminin ardından, Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği yöneticisi İlker Özmen dernek ofisinde davetlilere proje ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı ve soruları cevaplandırdı.

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL