Kültür-Sanat Sağlık

Büyükşehir’den turizme tam destek

Büyükşehir’den turizme tam destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm hayatına katkı sağlayacak bir çalışmaya daha imza attı. Yeni normal döneme geçişle beraber yeniden binlerce turisti ağırlayacak Laodikya Antik Kenti, Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

Laodikya Antik Kenti dezenfekte edildi

Anadolu’nun en büyük antik kentlerinden biri olan Laodikya’nın gün yüzüne çıkarılıp dünya kültür mirasına kazandırılması için birçok çalışmaya imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle geçici süre kapalı tutulan antik kentte de dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Özel koruyucu kıyafetler giyen Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ‘Kralların Kenti’ adıyla bilinen Antik Dönem’in cazibe merkezlerinden olan Laodikya Antik Kenti’ni yeni normal döneme geçişle beraber yeniden binlerce turisti ağırlamaya hazır hale getirdi.

Dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, antik kent içerisinde yer alan Laodikya Kazı Evi, kazı heyetinde yer alan çalışanların dinlenme ve çalışma alanları, toplantı salonları ile İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri olan Kutsal Haç Kilisesi’ni de Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlı virüsidal etkili biyosidal ürünlerle dezenfekte etti.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL