Siyaset

Chp’li Arpacı “Cumhuriyetimizin bugün 100. Yılını büyük gurur ve onurla kutluyoruz”

Chp’li Arpacı “Cumhuriyetimizin bugün 100. Yılını büyük gurur ve onurla kutluyoruz”

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili yaptığı yazılı basın açıklaması ile Cumhuriyet’in 100. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Arpacı, “29 Ekim 1923 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandığı gündür. Cumhuriyetimizin bugün 100. Yılını büyük gurur ve onurla kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve artan bir özlemle anıyoruz” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, BİZLERE BIRAKILAN EN ÖNEMLİ MİRASTIR

Arpacı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle:

“100 yıl önce bugün; Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından ülkemizin ulusal bağımsızlığının, demokrasisinin ve çağdaş bir toplumun temelleri atılmıştır.

100 yıl önce bugün bir milletin azmi ve kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bizlere bırakılan en önemli mirastır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı bu mirası korumak, geliştirmek ve geleceğe taşımak ise bizlere düşen en büyük sorumluluktur.

Bağımsızlık düşüncesiyle adım adım inşa edilen Cumhuriyet fikri Milli Mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Ulusumuzun bağımsız bir devlet olarak uluslararası toplumda yer alma mücadelesi Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır.

ATATÜRK’ÜN BİZLERE GÖSTERDİĞİ YOLDA GÖSTERDİĞİ HEDEFLERE EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyetimiz 100 yıl önce ilan edilirken nasıl ki milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünden asla taviz verilmeyeceği tarihe not düşüldüyse bugünden sonraki nice yüz yıllarda da ülkemizin, milletimizin ve Cumhuriyetimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için Büyük Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda gösterdiği hedeflere emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyet ilan edilirken benimsenen demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve bağımsızlık gibi temel ilkeler 100 yıldır olduğu gibi bundan sonra da en büyük rehberimiz ve yol göstericimiz olacaktır. Bugün yanı başımızda yaşanan gerilimler, çatışmalar ve savaşlar bizlere bir şeyi bir kez daha gösteriyor ki 100 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet ile benimsenen demokrasi, bağımsızlık ve laiklik gibi ilkeler ülkemizin söz konusu coğrafyada barış içinde dimdik ayakta durabilmesini sağlamış yegane güçtür. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu temel ilke ve değerlere olan bağlılığımızı yüksek sesle yinelerken ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıma sorumluluğumuzu unutmuyoruz.

BÜYÜK GURUR VE ONURLA KUTLUYORUZ

100 yıldır olduğu gibi bundan sonraki yüzyıllarda da Cumhuriyeti’mizin ilelebet payidar kalması için gereken mücadele ruhunu diri tutacağız. 29 Ekim 1923 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandığı gündür. Cumhuriyetimizin bugün 100. Yılını büyük gurur ve onurla kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve artan bir özlemle anıyoruz.”

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL