Sağlık

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası Kutlu Olsun

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası Kutlu Olsun

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Denizli Şube Başkanı Yiğitcan Özkan, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında “Psikolojik Danışma ve Rehberliğin ülkemizde gelişmesini sağlamak, bu alanda çalışanların, sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 03.07.1989 tarihinde kurulmuştur” dedi.

Ozan Akakça

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Denizli Şube Başkanı Yiğitcan Özkan, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Yiğitcan Özkan

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Denizli Şube Başkanı Özkan, yayınladığı mesajında, “Ülkemizde Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinin 70 yılı aşkın bir geçmişi bulunmaktadır. 1950’li yıllarda kavram olarak Türk Eğitim Sistemine giren PDR hizmetleri günümüzde Eğitim başta olmak üzere Adalet, Endüstri  Sağlık  gibi birçok alanda hizmet sunmaktadır. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, alanda çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak, Psikolojik Danışma ve Rehberliğin ülkemizde gelişmesini sağlamak, bu alanda çalışanların, sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 03.07.1989 tarihinde kurulmuştur. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği kurulduktan sonra fiili olarak 30.09.1989 tarihinde yönetim ve denetleme üyelerini seçerek çalışmaya başlamıştır. Bu tarihin psikolojik danışma ve rehberlik alanı için önemi büyüktür. ‘Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’ belirlenmesi gündeme geldiğinde 30 Eylül tarihi üzerinde büyük oranda olumlu geri dönüşler olmuştur. Bunun üzerine konu genel merkez gündemine alınmış bu kapsamda Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla ilk genel kurulumuzun (30 Eylül 1989) gerçekleştiği tarih dikkate alınarak her yıl “30 Eylül” tarihinde ‘Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’ olarak belirlenmiş ve karara bağlanmıştır. Aynı zamanda her yıl Eylül ayının son haftası ‘Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası’ olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.” Dedi.

Başkan Özkan, mesajın da daha şu görüşlere yer verdi:

“29 Aralık 2019 tarihinde göreve başlayan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Denizli Şubesi yönetimi olarak bu anlamlı günü kutluyor, derneğimizin bugünlere gelmesini ve Türkiye’nin dört bir yanına serpilerek büyümesini sağlayan geçmiş dernek başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.”

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL