Güncel

Büyükşehir’den 10.000 esnafa 15 Milyon TL destek

Büyükşehir’den 10.000 esnafa 15 Milyon TL destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10.000 esnafa 1.500’er TL olmak üzere toplamda 15 milyon liralık hibe desteği verecek.

Pandeminin ilk günlerinden itibaren esnafa yönelik birçok destekte bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10.000 esnafa 1.500’er TL’lik hibe desteği vereceğini açıkladı. Hibe desteği müjdesini Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda verdi. Buna göre, Denizli sınırları içerisinde yer alan ve Kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan işyeri ve işletmelere (kahvehane, kafe, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerler; okul kantinleri, internet kafe, lunaparklar, hamam, halı saha, spor salonu, bilardo ve oyun salonları, berber, kuaför, güzellik salonu, lokanta, restoran, düğün salonu, fotoğrafçı, müzisyen ve benzeri işyeri ve işletmelere) 1.500’er TL hibe verilecek. Denizli’nin 19 ilçesi, 616 mahallesini kapsayan bölgedeki 10.000 esnafa toplamda 15 milyon TL’lik karşılıksız nakdi yardımda bulunulacak.

“Salgından en çok etkilenen esnaf oldu”

Başkan Zolan, salgın ile ilgili tüm dünyada birçok olumsuzluklar yaşandığını anlatarak, “Bu olumsuzlukları en üst seviyede yaşayan, en çok etkilenen esnafımız oldu. Bunların içinde de çok özel meslek grupları var. Büyükşehir Belediyesi olarak bir nebze olsun esnafımıza destek olabilmek için konuyu gündemimize taşıdık. Bu süreçte başta kahvehaneler olmak üzere lokantalar, okul kantinleri, düğün salonları, fotoğrafçı ve müzisyenler gibi işyerini açamayan, açsa bile müşteri kabul edemeyen, iş yapamayan sektörlerimiz oldu. Bir yılı aşkın süredir sıkıntı çekildi. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız tarafından hibe, kredi gibi farklı yöntemlerle esnafımıza, dar gelirli vatandaşlarımıza en üst seviyede destek verilmeye çalışıldı” dedi.

“Tünelin ucu gözüktü”

Dünyayı sarsan salgının bir an önce sona ermesini istediklerini ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Son olarak Cumhurbaşkanımız 5 bin TL ve 3 bin TL olarak esnafımıza hibe desteği açıkladı. Biz de bütçe gerçeklerimize bakarak bin 500 lira ile esnaf kardeşlerimizin yanında olalım istedik. Gönül istiyor ki daha fazla verelim, tüm zararlarını kapatalım. İnşallah bir nebze olsa da fayda sağlarız. Hayırlı uğurlu olsun.” Aşılamada hızlanma yaşandığına dikkati çeken Başkan Zolan, “Tünelin ucu hafiften gözüktü gibi. Aşılama yüzde 70’e vardığında salgınla ilgili başka bir boyuta geçmiş olacağız. En azından işyerleri kapanmalarının önüne geçilecek, insanlarımızın eve ekmek götürme sıkıntısı azalacak. Hep beraber bunun için dua ediyoruz” dedi.

Başvurular online yapılabilecek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 10.000 esnafa 1.500’er TL’lik hibe desteği başvurularının ne zaman yapılacağı kısa süre sonra açıklanacak. Denizli’nin 19 ilçesinden yapılabilecek başvurular online olacağı gibi açıklanacak noktalara da gidilip müracaat yapılabilecek. Başvurularda esnaftan 1- Vergi mükellefiyet belgesi, 2- İşyeri açma ruhsatı veya vergi levhası istenecek.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL