Kültür-Sanat

Cumhuriyet’in 100. Yılını 100 Binler Coşku ve Gururla Kutladı

Cumhuriyet’in 100. Yılını 100 Binler Coşku ve Gururla Kutladı

 Merkezefendi Belediyesi’nce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümü kutlamalarında sahne alan Volkan Konak, Cumhuriyetin coşkusunu ve heyecanını 100 binlere yaşattı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendililer ve Denizlililer Cumhuriyete ve Atasına sımsıkı bağlı” dedi.

MERKEZEFENDİ’DE TARİHİ KONSER VE KUTLAMA

Cumhuriyetin 100. yılında Merkezefendi Belediyesi, konser ve fener alayı gerçekleştirdi. On binlerce kişinin katıldığı etkinlikte Türkiye’nin sevilen sanatçısı Volkan Konak konseri herkes tarafından yoğun ilgi gördü. Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu fener alayı ile başladı. Volkan Konak’ın sahneye çıkmasıyla coşku zirveye ulaştı. Sevilen sanatçı Volkan Konak konserine gelen 100 bini aşkın vatandaş, ünlü şarkıcının seslendirdiği birbirinden güzel parçalara eşlik ederek Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusunu doyasıya yaşadı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ünlü sanatçı Volkan Konak’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Alanı dolduran vatandaşlar telefonların ışıklarını açarak görsel şölen oluşturdu. Konser esnasında sahneye çıkan zeybek ekibi de hem Volkan Konak hem de seyirciler tarafından beğenildi. Volkan Konak, Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına ve konsere büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

“MERKEZEFENDİLİLER ATASINA SIMSIKI BAĞLI”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, konsere gelen on binlerce Merkezefendili ve Denizlilinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Başkan Doğan, “Merkezefendi’nin her bir sokağını karış karış yürüdüm. Cumhuriyet coşkusunu daha da artırmak için bayraklar dağıttım. Ben böyle bir sevgi, tutku ve bağlılık görmedim. Merkezefendililer ve Denizlililer Cumhuriyete ve Atasına sımsıkı bağlı. Bugün burada on binler var. Bir hayali devrime dönüştüren gerçekler ve kaybetmekten korktuğumuz, daima sahip çıktığımız bir Cumhuriyet var. Hepiniz Cumhuriyetin aydınlık yüzleri ve Atatürk’ün evlatlarısınız. Buradan hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Yaşasın 29 Ekim. Yaşasın sevgi, barış, kardeşlik. Daha umutla, daha coşkuyla yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Türkiye. Yaşasın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk. Konsere katılan on binlerce Merkezefendili ve Denizlililere teşekkür ediyorum. Atatürk ile kalın Cumhuriyetle kalın” dedi.

“BİZ BU CUMHURİYETİ KOLAY KAZANMADIK”

Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarında konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Cumhuriyetimizin 100. yaşını hep beraber kutluyoruz. Burada bir arada olmamıza vesile olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir çift mavi gözünün ışığında Merkezefendi’de belediyecilik yapan kadın Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a teşekkür ediyoruz. Biz bu Cumhuriyeti kolay kazanmadık. Sizin azminiz ve kararlılığınız daha nice yüzyıllar yaşatacak. Cumhuriyete sahip çıkan sizler olduğunuz sürece ne göklerden bayrağımız inecek ne de minarelerden ezanımız susacaktır. Yeter ki Atatürk’ün ilkelerinde yürümeye ve çalışmaya devam edelim” diye konuştu.

“YAŞASIN CUMHURİYET, İLELEBET CUMHURİYET”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın altında muhteşemsiniz Denizli. Anıtkabirdeydim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarınızı sizler adına iletmek için oradaydım. On binlerce yurttaşın Cumhuriyet coşkusuna tanıklık ettim. Buradan bakınca Cumhuriyeti görüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek Cumhuriyetimizi emanet ettiği yaşı ne olursa olsun yüreği Cumhuriyet aşkıyla yanan gençlerimiz görüyorum. Cumhuriyet demek özgürlük demek. Cumhuriyetin 100. yaşındayız. Bizler başı dik Cumhuriyetin onurlu bireyleri olarak gururla yürüyorsak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını 85 milyonun hak ettiği demokrasi ile canlandıracağız. Yaşasın Cumhuriyet, ilelebet Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL