,
Kültür-Sanat

Denizli Büyükşehir’in Kültür Köprüsü Kirazla Kuruldu

Denizli Büyükşehir’in Kültür Köprüsü Kirazla Kuruldu
,

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin turizm değerlerini uluslararası platformlarda tanıtma çabaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, Şubat ayında düzenlenen 28. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Denizli Büyükşehir Belediyesi standında Japon rehberlerle kurulan temaslar sonucunda anlamlı bir kültürel etkileşim gerçekleşti.

Japon konuklardan kiraz hasadına yoğun ilgi

Fuarda, Japonya’nın simgesel değerlerinden olan sakura çiçeği ile Honaz kirazı arasında kurulan kültürel benzerlik vurgulanarak, Japon ziyaretçiler kiraz hasadı için Denizli’ye davet edildi. Bu davet üzerine İstanbul’da yaşayan Japon ailelerin çocuklarının öğrenim gördüğü okuldan 20 öğrenci, öğretmenleri ve beraberindeki görevlilerle birlikte toplam 26 kişilik bir grup Honaz ilçesine gelerek hem bölgeyi gezdi, hem de kiraz bahçelerinde hasat yaptı.

İlk kez dalından kiraz topladılar

Ziyaret kapsamında, antik kentler ve Pamukkale gezisinin ardından Japon konuklar Honaz’daki kiraz üreticileriyle buluştu. Kiraz bahçelerinde yapılan hasat etkinliğinde, Japon öğrenciler ve öğretmenleri ilk kez dalından kiraz koparma deneyimi yaşadı. Etkinlik, öğrenciler için unutulmaz anlara sahne oldu. Bahçe sahipleri ve üreticilerle tanışma fırsatı bulan öğrenciler, Türk tarım kültürünü yakından tanıma şansı elde etti. Organizasyonun koordinasyonunu sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Turizm Tanıtım Şube Müdürlüğü, günün anısına konuklara Denizli’yi tanıtan kitapçıklar ve yöresel ürünlerden oluşan hediyeler takdim etti. Japon yetkililer, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretin daha geniş kapsamlı bir organizasyonun öncüsü olacağını ifade etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL