Teknoloji

Denizli OSB Teknik Koleji Teknofest Ön Eleme Sonuçlarını Başarıyla Geçti

Denizli OSB Teknik Koleji Teknofest Ön Eleme Sonuçlarını Başarıyla Geçti

Denizli OSB Teknik Koleji “Yeni Nesil Saha Çizgisi” projesi ile dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2020’de ön elemeyi geçerek ikinci aşamaya geçme hakkı kazandı.

Denizli OSB Teknik Koleji’nce gönderilmiş olan “Yeni Nesil Saha Çizgisi” Projesi ön değerlendirme raporu detaylı bir şekilde objektif kriterler üzerinden, alanında uzman akademisyenler ve ekiplerce incelendi. Değerlendirmeler sonucunda OSB Teknik Koleji takımı ön değerlendirme rapor aşamasını geçti. Türkiye genelinde 1468 başvuru içerisinden bir sonraki aşamaya geçerek ilimizi Gaziantep’te temsil etmeye hak kazandı.

Denizli OSB Teknik Koleji Müdürü Sadi ÖZTEKİN yaptığı açıklamada, başarıdan duydukları memnuniyeti ifade etti. Yarışmanın sonucundan umutlu olduklarını belirten ÖZTEKİN, “Bu sene ilk kez düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’na  danışman  öğretmen Süleyman TEPELİ ve Tekstil Teknolojileri bölümü öğrencisi Semih KOVACI’nın hazırladığı proje ile yarışmaya katıldık. Hem ön eleme hem de yarışmanın ilk raporu olan ön tasarım raporunu başarılı bir şekilde geçtik. Bundan sonraki aşamada proje tasarım raporunu da geçerek finale kalma hedefindeyiz.” diye konuştu.

DOSTEK takımı danışmanı Süleyman TEPELİ, “Öğrencilerimiz gösterdikleri gayretli çalışmalar neticesinde bize bu gururu yaşattılar. İnanıyorum ki yarışma sonucunda yine aynı başarıyı gösterip okulumuzun adını bir kez daha zirveye taşıyacaklar. TEKNOFEST Yarışmaları sayesinde öğrencilerimiz farklı teknoloji dallarında aldıkları eğitimi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik teknolojiler konusunda uygulamaya koyma imkânı bulmaktadırlar. Bu açıdan dereceler elde edilsin veya edilmesin takım olarak yaptıkları çalışmalar, öğrencilerimize iyi ve kaliteli bir birey olma yolunda büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL