Yaşam

Denizli’de tütün üreticisi zararına üretim yapıyor!

Denizli’de tütün üreticisi zararına üretim yapıyor!

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde tütün üreticileri zararına üretim yapıyor. Çiftçilerin kazandıkları para maliyetlerini karşılamazken CHP’li Sedat Demirci üreticileri yerlerinde ziyaret ederek çözüm yollarını anlattı. Demirci üreticinin üzerindeki maliyet yükünün derhal kaldırılması gerektiğini ve tütün taban fiyatlarının üretim maliyetini karşılayıp üreticiye kar bırakacak şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde tütün üreticileri dertli. Tütün üretimi yapan çiftçiler fiyatı artan tarım ilaçları, artan yakıt maliyetleri ve düşük taban fiyat uygulaması yüzünden zararına satış yapıyor. Aynı zamanda üreticilerin arazileri farklı farklı yerlerde olduğu için de zarar iyice artıyor.

“TARIMDA KULLANILAN AKARYAKIT VERGİSİ SIFIRA İNDİRİLMELİ”

CHP’li Sedat Demirci tütün üreticilerini yerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Dün Beyağaç ilçesinde bir dizi ziyaretler düzenleyen Demirci tütün üreticileriyle de bir araya geldi. Üreticileri arazisinde ziyaret ederek yaşanan sorunları bizzat çiftçiden dinleyen Demirci üreticilerin maliyet yükünün kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Aynı zamanda çiftçilerin yakıt masraflarının da ağır olduğunu söyleyen CHP’li Demirci tarım için kullanılan akaryakıtta verginin sıfıra indirilmesi gerektiğini belirtti.

“İKTİDAR ÜRETİCİLERİMİZİ DERTLERİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYOR”

Demirci Beyağaç ilçesindeki tütün üreticilerinin durumuyla ilgili “Burada üreticilerimizin ne kadar zor şartlar altında üretim yapmaya çalıştığını gördük. Tütün zaten işçiliği zor olan bir üründür. Bunun yanında çiftçinin üretimden para kazanamaması da üreticilerimizin belini büküyor. Hem artan tarım ilaçlarının fiyatı hem akaryakıttaki artış hem de belirlenen düşük taban fiyatları ile çiftçilerimiz resmen bir çıkmaza sokulmuş. İktidar üreticilerimizi dertleri ile baş başa bırakıyor ve üretimi desteklemediği gibi daha da zarar veriyor.

“AÇLIK VE SEFALETLE SINANMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Beyağaç’taki üreticilerimize ve bu vesile ile tüm çiftçilerimize seslenmek istiyorum. Sizler bu şekilde açlık ve sefaletle sınanmak zorunda değiliz. CHP iktidarında üreticilerimizin üstündeki bu ağır yükü kaldıracağız. Üreticilerimizin maliyetlerini düşürecek ve maliyete ve kara endeksli bir taban fiyat uygulanmasını sağlayacağız. CHP iktidarında çiftçilerimiz alın terlerini hakkıyla kazanacak. Evini geçindirebilecek ve birikim yapabilecek.” dedi.

ESNAF BAKANLIĞI İLE ESNAFA ÇÖZÜM GELECEK

Ayrıca Beyağaç ilçesinde esnafları da ziyaret eden CHP’li Sedat Demirci “Burada esnafımız da en az çiftçilerimiz kadar dertli maalesef. Esnaflarımız da alım gücünün düşmesiyle zor zar geçiniyor. Esnaflarımızın insanca yaşanacak bir ücretle yaşamasına izin vermeyen iktidar artı kendi kuyusunu kazmakta. Biz, iktidara geldiğimizde kuracağımız Esnaf Bakanlığı ile esnaflarımızın sorunlarını kendisinden dinleyecek ve anında çözüm üreteceğiz. Bir kere daha soruyorum. Sanayiciler için Sanayi Bakanlığı, ticaret yapanlar için Ticaret Bakanlığı, turizmciler için turizm Bakanlığı var da esnaflarımız için neden bir Esnaf Bakanlığı yok? Çünkü iktidarın bunu yapma kabiliyeti yok. CHP iktidarında özverili çalışmamız ile hemen Esnaf Bakanlığı’nı kurup esnaflarımıza istedikleri çözümü sunacağız.” diye konuştu.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL