Eğitim

Denizlili öğrenciden ulusal başarı

Denizlili öğrenciden ulusal başarı

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen tüm Türkiye’den milyonlarca öğrencinin katıldığı Siber Zekâ Yarışması geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yarışmada kazandığı başarısıyla Mehmet Eren Erim Denizli’nin gururu oldu.

“Siber Güvenlikte Milli Ruh” sloganıyla çıkılan yolda, gelecekte ulusal siber güvenliğimizi emanet edeceğimiz çocukların, bu alanda yeterlilik kazandırılması doğrultusunda siber farkındalık düzeylerini arttırmaya yönelik yapılan yarışmada Mehmet Eren Erim kendi kategorisinde Denizli’de dereceye giren tek isim oldu.

Yarışmayı kazanan Mehmet Eren Erim, şu açıklamalarda bulundu: “Bilgisayarı kullanarak bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. İleride teknolojiyle ilgili bir mühendis olmak istiyorum. Şimdiden okulumda bununla ilgili çalışmalara başladım. Öğretmenimle beraber bu yarışmaya katıldık. Yarışma güzel geçti ve kazandığım için çok mutluyum. Yasin öğretmenime, öğretmenlerime ve okuluma çok teşekkür ederim.”

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Yasin Köse, “Geleceğin inşa edilmesinde teknoloji okuryazarlığı çok önemli bir yer kaplıyor. Biz de öğrencilerimize bu yönde katkı sağlamak amacıyla robotik, kodlama, tasarım ile üretmenin yanında siber güvenlik gibi eğitimler vererek destekliyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi bilgi ve yetenekleri doğrultusunda teknoloji yarışmalarına katılmasını sağlıyoruz.” dedi.

Teknolojiyle üretmenin önemine vurgu yapan Okul Müdürü Alptekin Özdemir, “Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde teknoloji alanında çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için çalışmaktadır. Bu tür yarışmalarda başarı kazanmak, bizleri daha da cesaretlendiriyor. Mehmet Eren de bu örneklerden biri. Öğrencimizi ve Danışman Öğretmenimiz Yasin Köse’yi başarılarından dolayı tebrik ederim. Teknoloji alanında çocuklarımızı eğitmeye devam edeceğiz.” dedi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL