Sağlık

Desiad Oksijen Cihazı Bağışladı

Desiad Oksijen Cihazı Bağışladı

Denizli Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (DESİAD) tarafından Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne Covid-19 tedavisinde önemli yeri olan 7 adet yüksek akımlı oksijen cihazı (nazal olarak) bağışında bulunuldu.

Denizli Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (DESİAD) Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu ile Başkan Yardımcısı İbrahim Şenel, Genel Koordinatör Şule Yılmaz, Üye Hüsnü Şarkaya, ve Kadriye Yurdunkulu, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ü ziyaret ederek 7 adet yüksek akımlı oksijen cihazı bağışında bulundu. Üyeler Hüsnü Şarkaya ve Şükrü Çarkıt tarafından 1’er adet cihaz alındığını, diğer 5 adet cihazın ise DESİAD üyelerinin katkılarıyla alındığını belirten DESİAD Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu şöyle konuştu: “DESİAD olarak tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde özveri ile yürütülen Covid-19 ile mücadeleye biz de katkıda bulunmak adına yüksek akımlı oksijen cihazı bağışı fikri ile yola çıktık ve bu fikri üyelerimiz ile paylaştık. Üyemiz Sayın Şükrü Çarkıt ve Sayın Hüsnü Şarkaya birer tane cihazla destekte bulundular. DESİAD Yönetim Kurulu ve üyelerimizle birlikte de beş adet cihazla pandemi ile mücadelede sağlık kuruluşlarının ve çalışanların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ü ziyaret ederek yedi adet yüksek akımlı oksijen cihazı bağışında bulunduk. Herkesin birbirine destek olması gereken bir dönemde üyelerimizin bu desteğiyle sağlıklı bir nefese vesile olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte yanımızda olan tüm üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yüksek akımlı oksijen cihazının, koronavirüs salgını ile mücadelede Covıd-19 salgınına yakalan ve solunum sıkıntısı yaşayan hastaların tedavisinde hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, DESİAD Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu nezdinde tüm DESİAD üyelerine bağışlarından dolayı teşekkür etti. Öztürk, yüksek akım oksijen tedavisinin, Covid-19’lu hastaları tedavide, ciddi avantajlar sağladığını belirterek “Ne yazık ki Covid-19 hastalarındaki ciddi olgularda en büyük sıkıntı, solunum yetmezliği yaşamaları oluyor. Bu durumu yaşayan hastalarımızın bir kısmını servislerde, bir kısmını da yoğun bakımlarda takip ediyoruz. Hastaneye yatırarak izlediğimiz ciddi Covid olgularında yüksek akışlı nazal oksijen tedavisi sayesinde entübasyona (solunum cihazına bağlanması) gerek kalmadan hastanın solunum yetmezliği düzeltilebiliyor. Bu anlamda Covid-19 ile mücadelemize cihaz bağışı ile destekte bulunan DESİAD’a hastanelerimiz, şahsım ve hastalarımız adına teşekkür ederim. Hep birlikte bu savaşı kazanacağımıza inancımı yineleyerek, herkesi bu süreçte tedbirlere uymaya davet ediyor ve sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL