Kültür-Sanat

Duvarları Sanatla Buluşturan Moda

Duvarları Sanatla Buluşturan Moda

Dekoratif Boyalarla Mekanlar Sanat Galerisi Gibi Olacak

İtalya’da eski yapıların restorasyonunda kullanılan ve tarihi dokuyu koruma amaçlı üretilen dekoratif boyalar, dünyada ve Türkiye’de moda oldu. Uzman boyacılar ve sanatçılar tarafından duvarlara uygulanan boyalar, mekanlara adeta birer sanat galerisi görünümü veriyor.

Duvarlarını renklendirmek ve yaşam alanlarını güzelleştirmek isteyenler için, İtalyan Dekoratif Boya Modası artık Türkiye’de. Yerli firmaların da üretime geçmesiyle daha uygun ve ulaşılabilir olan dekoratif boyalar sayesinde, hayalinizdeki desen ve renkleri duvarlarınıza yansıtmanız mümkün.

Türkiye’nin önde gelen dekoratif boya üreticilerinden olan Mila Boya’nın Denizli Mağazası ve Doquart Mimarlık Şirketinin sahibi Alara Ekin Suna, dekoratif boya uygulamaları ile ilgili bilgi verdi. Dekoratif boyaların duvar kağıtlarından sonra duvarları güzelleştiren en büyük icat olduğunu belirten Alara Ekin Suna, “Üstelik dekoratif boya uygulamalarının yırtılması ve yıpranması söz konusu değil. Sınırsız renk ve desenlerle siz de evlerinize, mekanlarınıza sanatsal dokunuşlar yapabilirsiniz” dedi.

Özel element ve değerli madenler içeren dekoratif boyaların; yanmaz, su geçirmez ve silinebilir özellikte olduğunu, iç ve dış cephelerde her türlü duvarda uygulanabilir olduğunu kaydeden Suna şu bilgileri verdi:

“Dekoratif boyaların kendine özgü doku ve efektleri bulunuyor. Bu efektler baktığınız açıya ve gün içinde ışığın durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Duvarların her biri elle şekillendirildiği için, hiçbiri birebir diğerinin aynısı değil. Kişiye özel tasarımlar yapılıyor. Dekoratif boyanın duvara uygulanması sanatçılar ve özel boya ustalarının işbirliğiyle gerçekleşiyor. Klasik, gotik, rustik ve modern tarzda dekoratif boyalar var. Yapının mimarisi ve iç mekandaki mobilyaların tarzı ile uyumlu olması şartıyla, kişinin kültürü, yaşam tarzı ve hayata bakışına, beğeni ve zevklerine uygun ürünler seçmek gerekiyor. Bunun için vizyon sahibi, dekorasyon stillerini bilen uzman bir ekibe ihtiyaç var. İskandinav tarzını beğenen birine bohem yapamazsınız. Country tarzını benimseyen bir de rustik öneremezsiniz.

Tabii tekniğin yanı sıra sanatsal bakış açısı da önemli. Biz Mila Boya olarak iç mimar, ressam ve İtalyan ustalardan oluşan tasarımcı bir ekiple çalışıyoruz.Dilerseniz ressamımız duvarlarınıza dekoratif boya uygulamalarıyla bütünlük sağlayacak resimler de yapıyor. Yapılabilecek işler hayal gücünüzle sınırlı.Dokunduğumuz her duvara sanatsal bir güzellik katmayı amaçlıyoruz.Uygulama örneklerini 1250 metrekarelik Denizli mağazamızda 140 ayrı model sergiliyoruz. Sıra dışı, estetik ve tasarımsal duvarlarımızın her biri farklı tekniklerle şekillendiriliyor”

 

 

 

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL