Siyaset

İyi Parti’den Poligon İnşaatında Ölen İşçiler ve Poligonla İlgili Sorular

İyi Parti’den Poligon İnşaatında Ölen İşçiler ve Poligonla İlgili Sorular

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Karataş Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta poligon inşaatında yaşanan ve 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş kazasıyla ilgili İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu, yaşanan olayın bir iş cinayeti olduğunu belirterek, Pamukkale Belediye Meclisi’nde bu inşaatla ilgili alınan imar değişikliğini gündeme getirdi.

Pamukkale Belediyesi İmar Komisyonu üyesi İYİ Parti Pamukkale Belediye Meclisi üyesi İnşaat Mühendisi Kerem Karaalp ile birlikte yapan İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu, 14 Aralık tarihinde Karataş Mahallesi’nde bulunan poligon inşaatında 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle meydana gelen iş kazasıyla ilgili açıklamada bulunan Çobanoğlu; “Pamukkale İlçemizin Karataş Mahallesinde meydana gelen ve ne yazık ki kayıtlara, haber bültenlerine iş kazası olarak geçen üzücü hadise ile ilgili olarak gerek yerel gerek ulusal haber içeriklerinde yer almayan, olayın üzerinden geçen yaklaşık on günlük süreçte sabırla da beklediğimiz bilgileri sizler vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşacağız.”dedi.

Yaşanan olayda ihmallerin barındığını belirten Çobanoğlu; “Meydana gelen bu olay irdelendiğinde birçok şüpheyi ve ihmal silsilesini içinde barındırmaktadır. Yaşanan olay iş kazası olarak nitelendirilmesinin ötesinde kanımızca bir iş cinayeti olduğu gibi; olayın vuku bulduğu yerde devam eden inşaat bir doğa katlini ve çevre felaketini de beraberinde getirmiştir. İçinde bulunduğu arazide yer alan birçok ağaç ne yazık ki kesilmiştir. Yanında akan ve mahalle sakini köylülerimiz için hayati öneme sahip pırıl pırıl dere de ne yazık ki ilerleyen süreçte bu felaketten ve ben yaptım oldu zihniyetinden nasibini alacaktır” dedi.

Poligon inşaatıyla ilgili acil imar değişikliğinin yapıldığını belirten Çobanoğlu; “Olayın meydana geldiği Karataş Mahallesi 163 ada 2 nolu parselle ilgili imar değişikliği 31 Mart Yerel Seçimlerinin hemen ardından Pamukkale Belediye Meclisince yapılan ilk meclis toplantısında; İYİ Parti ve CHP İmar komisyonu üyelerinin karşı oylarına rağmen oy çokluğu ile önce İmar Komisyonunda, sonrasında ise yine İYİ Parti ve CHP mensubu meclis üyelerinin tamamının ret oylarına karşı oyçokluğu ile meclis görüşmelerinde kabul edilmiştir. Buradan yetkililere soruyorum!

Bu Poligonla ilgili imar değişikliği ve ruhsat işlemleri Yerel Seçimlerden hemen sonra Pamukkale Belediye Meclisinden niçin yangından mal kaçırır gibi ilk oturumda gündeme alınmıştır?

Alınan kararla Atış Poligonu yapılacak parsel üzerindeki yapılaşma emsali 0,70 ve yükseklik en çok 9,50 olarak belirlenmiştir. Karataş Mahallemizde kullanım amacı sınırlı böylesi bir sosyal tesis için bu değerlerde yapı izni verilen başka ayrıcalıklı parsel ya da parseller var mıdır?

Bu parselle ilgili mahalle sakinlerimizden ve Denizlili hemşerilerimizden gizlenen ileriye dönük bilmediğimiz bir tasarruf bulunmakta mıdır?

Yaşanan bu üzücü hadisede Yapı Denetim Şirketi görevini eksiksiz olarak yapıp yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş midir, yoksa ihmali mevcut mudur?

3 işçimizin yaşamını kaybettiği Foseptik İnşası ruhsata uygun inşa edilmiş midir?

İşçiler çalışırken gerçek anlamda iş güvenlik önlemi alınmış mıdır?

Projede onaylanan yer ile olayın vuku bulduğu yapının konumu örtüşmekte midir?” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL