Siyaset

“Kadınların Olmadığı Siyasi ve Toplumsal Yaşamda, İlerlemeden Bahsedilemez.”

“Kadınların Olmadığı Siyasi ve Toplumsal Yaşamda, İlerlemeden Bahsedilemez.”

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

Milletvekili ÖK, “Kadınların toplumsal hayatın her alanında daha aktif rol alması dileğiyle ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’ verilişinin 86. yıl dönümünü kutluyor, demokrasimiz için önemli bir dönüm noktası ve dünyaya örnek olan bu kararın verilmesine öncülük eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.

“Kadınların İş Gücüne Katılma Oranı 2019’da yüzde 34,4’e yükseldi.”

“Bugünü bir kutlamanın ötesinde, hayatın her alanını şekillendiren kadınların önemini bir kez daha hatırlamanın bir fırsatı olarak görüyorum.” diyen Milletvekili ÖK, “Kadınların iş hayatındaki varlığı konusunda çok ilerleme kaydettik. Kadınların, hayatın her alanında daha güçlü var olabilmesi için ‘Kadınlara Yönelik Pozitif Ayrımcılık’ kavramını ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kararlı duruşu ile toplumsal farkındalığımız artıyor ve uyguladığımız teşvik politikaları karşılık buluyor. 2002 yılında yüzde 27,9 olan kadınların iş gücüne katılma oranı, 2019 yılında yüzde 34,4’e yükseldi.  Fakat biz bunu yeterli görmüyoruz. Bugüne kadar kadınların ürettikleri değerler, yarattıkları katma değerler kesinlikle yadsınamaz. Ama artık kadınların iş hayatındaki varlığını bir tercih değil, başarıya giden yolda bir zorunluluk olarak görmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda kadının katılımının işin başarısı için vazgeçilmez olduğunu araştırmaların da ispatlamış olduğuna değinen Milletvekili ÖK, ” Çünkü, iş hayatında, üniversitelerde, sivil toplumda kadının katılımı arttıkça araştırmalar daha da anlam kazanıyor. Öngörülerin ötesine geçerek daha somut ve derinlemesine çalışmalar yürütmek mümkün oluyor.” dedi.

“Şiddet ve Kaba Kuvvet İnsanlık Ayıbıdır”

Mesajında kadın cinayetlerine de yer veren ÖK, “Birleşmiş Milletler ‘in hazırladığı rapora göre, dünyada her gün 137 kadın maalesef eşi ya da bir yakını tarafından öldürülüyor. En temel hakları olan yaşama hakkı ellerinden alınıyor. Özellikle ahlaki değerler bahane edilerek işlenen bu cinayetlerin artık son bulması gerekiyor. Unutmayalım ki bir bireyin ahlaki değerlerinden sorumlu olmak, başka bir bireyin görevi değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır. Şiddet ve kaba kuvvet insanlık ayıbıdır. Kadın veya erkek kavramlarından önce insan olmak gerekir. Bu vesile ile çeşitli bahaneler öne sürülerek cinayete kurban edilen kadınları tekrar rahmetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL