Yaşam

Kocaçukur’da büyük değişim

Kocaçukur’da büyük değişim

Pamukkale Belediyesi, 11 yıl aradan sonra Kocaçukur’daki göleti tertemiz hale getirdi. İçinden 400 kamyondan fazla çamur çıkarılan travertenlerin eteğindeki gölet yeni görüntüsü ile dikkat çekti.

Beyaz Cennet Pamukkale’nin hemen eteğinde yer alan Kocaçukur’a Pamukkale Belediyesi eli değdi. 20 bin metrekare büyüklüğündeki göleti de içinde bulunan Kocaçukur’da Pamukkale Belediyesi temizlik çalışmaları başlatmıştı. Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yapılacak olan çalışmalarla ilgili gerekli izinleri alan Pamukkale Belediyesi, çalışmaların gölün temizlenmesi ile ilgili etabını tamamladı. En son 2009 yılında temizlenen ve travertenlerden gelen suyun oluşturduğu gölette yapılan çalışmalar sırasında yaklaşık 400 kamyondan fazla çamur çıkarıldı. Göletteki su boşaltıldığında içinde bulunan ördek, kaz ve balıklar farklı bir havuza alınmıştı.

Yaklaşık 1 hafta süren çalışmalar sonunda Kocaçukur’da ki göletteki değişim fotoğraf karelerine yansıdı. Daha önce içinde oluşan çamur nedeniyle göletin rengi oldukça koyu görünürken, yapılan temizlik çalışmaları sonrası su doğal rengine döndü. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale travertenlerinin alt bölgesinde yer alan Kocaçukur’da 20 bin metrekareden daha fazla alana sahip gölet var. Bu bölgede çalışma yapmak için Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak çalışma başlattık. Yıllardır çalışma yapılmadığı için göletin zemininde çamurlar birikmişti. Göldeki su boşaltılarak buradan 400 kamyondan fazla çamur çıkarıldı. Temizlik çalışmaları tamamlandıktan sonra göle yeniden su dolduruldu. Şimdi doğal haline döndü. Gölün çevresindeki peyzaj ve havuz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu bölgeyi kısa zamanda halkımız için cazip hale getirmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

 

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL