Eğitim

PAÜ “Öğrenci Merkezli Dijital Destekli Üniversite Eğitimi”ne Geçiyor

PAÜ “Öğrenci Merkezli Dijital Destekli Üniversite Eğitimi”ne Geçiyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’de dijital destekli üniversite eğitimi ile öğrencilerin derslere “her an, her yerden ulaşabilmesi” ve “üst seviyedeki öğrenme kazanımlarına” ulaşması amaçlanıyor.

Ders Materyalleri Her An, Her Yerden Öğrenci Erişimine Sürekli Açık Olacak

2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte geçilecek olan dijital destekli eğitimde; öğretim elemanları her 45 dakika ders için en az 10 dakika olmak üzere seslendirilmiş ders sunumlarını ya da canlı çekilmiş ders videolarını, ders materyali olarak, önceden çevrimiçi sisteme yükleyecek. Bu ders materyalleri her an, her yerden öğrenci erişimine sürekli açık olacak.

Ders sunumları yanında uygulama ve beceri eğitimleri için de uygulama süreçlerini gösteren videolar da hazırlanıp sisteme önceden yüklenerek, öğrencilerin ulaşımına açılacak.

Öğrenciler, sisteme yüklenmiş ders ve uygulama videolarını önceden izleyip daha sonra canlı derslere katılacak. Canlı dersler alışılagelmiş yöntemler yerine, soru çözümleri, örnek olay incelemeleri gibi interaktif yöntemler kullanılarak yapılacak. Bu şekilde canlı ders saatleri içinde yapılacak öğrenme etkinlikleriyle öğrencilerin uygulama, analiz, değerlendirme ve sentez gibi üst bilişsel düzeylere ulaşması hedefleniyor.

Öğrencilerin derslere devam zorunluluğu konusundaki geçerli olan kurallar ise değişmeyecek.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL