Eğitim Ekonomi

PAÜ, Sanayinin İhtiyacı Olan Nitelikli İş Gücüne Destek Verecek

PAÜ, Sanayinin İhtiyacı Olan Nitelikli İş Gücüne Destek Verecek

TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen TÜBİTAK 2244 – Sanayi Doktora Programına kabul edilen 47 üniversiteden biri olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), sanayinin ihtiyacı olan araştırmacı insan kaynağının artırılmasına katkı sağlayacak.

Ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda, sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak için hayata geçirilen ve ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin önemli bileşenlerinden biri olarak kabul edilen Sanayi Doktora Programı, doktora derecesinde eğitim alan öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri, sanayide uygulayabilmeleri fırsatı verirken aynı zamanda öğrencilere burs, sonrasında ise istihdam sağlıyor.

Başvurular kapsamında, yapılan değerlendirmeler sonucu 2020 yılı TÜBİTAK 2244 – Sanayi Doktora Programı sonuçları açıkladı. İlk çağrısı 2018 yılında yapılan programa, değerlendirmeler sonunda bul yıl, aralarında Pamukkale Üniversitesi’nin de yer aldığı 47 farklı üniversite dâhil edildi. TÜBİTAK 2244 – Sanayi Doktora Programı kapsamında, programa kabul edilen doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 TL burs,  mezuniyet sonrasında ise 3 yıl istihdam garantisi sağlanıyor.

Pamukkale Üniversitesi ve Ozanteks Tekstil Ar-Ge Merkezi, 3 doktora öğrencisi yetiştirecek

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği İl Temsilcisi, Teknokent bünyesinde bulunan Pamukkale TTO ve Proje Destek Ofisi, aracılığı ile gerçekleştirilen projede; PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Ozan Avinç Proje Yöneticisi, Prof. Dr. Sema Palamutcu ve Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkıner Güngör tez akademik danışmanı olarak görev alacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ozanteks Genel Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Mustafa Çörekçioğlu, şunları dile getirdi: “Ozanteks olarak önemli bir ilkemiz olan çevresel sürdürülebilirlik kavramının değerini her zaman ön planda tutmaya gayret gösteriyoruz. Sürdürülebilirliğin gün geçtikçe önem kazandığı bu yıllarda, yazdığımız bu projenin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi çok sevindirici bir haber. Emeği geçen ve geçecek olanlara şimdiden çok teşekkür ederim”.

Rektör Bağ: “Bu projemiz ile Ülkemizin üretimdeki rekabet gücünü artırmaya ve aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin ülkemizde üretilmesi ile ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacağına inancım tamdır”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Üniversite-sanayi işbirliğinin en somut örneklerinden biri olan TÜBİTAK 2244 – Sanayi Doktora Programı’na Pamukkale Üniversitesi olarak dâhil olmaktan dolayı oldukça mutluyuz ve gururluyuz. Bilindiği üzere Denizli ilimiz doğal güzelliklerinin yanında köklü bir tekstil geçmişi bulunan önemli bir dokuma merkezidir. Üretimde yaşanan sanayileşme ile birlikte dokuma tezgâhları, yerini makinalara bırakmıştır. Bugün geldiğimiz noktada ise üretim ile birlikte Ar-Ge ve Ar-Ge’ye yapılan yatırım büyük önem kazanmıştır. Bilimde yaşanan sektörel gelişimlerin üretime entegre edilebilmesi de üniversite-sanayi işbirlikleri ile sağlanabilmektedir. Tekstilde bir marka kent olan Denizli’nin dünya pazarında katma değeri yüksek ürünlerle yer bulması adına Ozanteks firmasıyla yaptığımız bu işbirliğini önemsiyoruz. Pamukkale Üniversitesi olarak yaptığımız bilimsel çalışmaları, doğrudan özel sektörle buluşturabilmek, aynı zamanda sahip olduğumuz genç nüfusumuz ve potansiyeli yüksek nitelikli iş gücümüz ile sanayide önde gelen ülkelerden biri olmak amacındayız. Ar-Ge’nin ve nitelikli iş gücünün son derece önem kazandığı bir dönemde bu program ile Ülkemizin üretimdeki rekabet gücünü artırmaya ve aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin ülkemizde üretilmesi ile ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacağına inancım tamdır. Başta Üniversitemiz olmakla beraber tüm ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL