Eğitim

Prof. Dr. Ruhi Ersoy ‘‘Türk Dünyası ve Lider Ülke Türkiye’’yi Anlattı

Prof. Dr. Ruhi Ersoy ‘‘Türk Dünyası ve Lider Ülke Türkiye’’yi Anlattı

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi ERSOY ‘Türk Dünyası ve Lider Ülke Türkiye’ konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Konferans öncesi Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Prof. Dr. Ruhi Ersoy ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette ayrıca Prof. Dr. Ersoy günün anısına Rektörlük makamına ait ziyaretçi defterini imzaladı.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, parti il başkanları, il protokol üyeleri ile çok sayıda davetli, PAÜ personeli ve öğretim üyeleri ile Denizli halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, konferans Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un ‘Türk Dünyası ve Lider Ülke Türkiye’ konulu sunumu ile devam etti. Lider ülke olarak Türkiye, Türk dünyası ve milli kültür gibi birçok konuda önemli bilgiler aktaran Prof. Dr. Ruhi Ersoy “Birbirinden kıymetli aziz Denizlili arkadaşlarım ve özellikle de sevgili gençler! Burada millet var, devlet var.  Bugün burada birlikte bu özel günde beraber düşünüp sizlerle düşündüklerimizi, bildiklerimizi aktarma gayreti içerisinde olacağız. Bu sebepten dolayı bu organizasyonda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum’’ diyerek sözlerine başladı.

Prof. Dr. Ersoy : “İcraat yapıp Türk dünyasını doğrultma, Türk milleti ve devletiyle birlikte milli geleceği inşa etme süreciyle ilgili çalışma yapan, emek verenlere daha çok saygı duyuyoruz.’’

Prof. Dr. Ruhi Ersoy, konferansın ilerleyen kısımlarında “Bugün Türkiye pek çok konuyu bir arada tartışıyor ama bizi ilgilendiren taraf tartışıp hiçbir şey yapmamakla değil icraat yapıp Türk dünyasını doğrultma, Tük milleti ve devletiyle birlikte milli geleceği inşa etme süreciyle ilgili çalışma yapan, emek verenlere daha çok saygı duyuyoruz.’’ şeklinde konuşmasına devam etti.

Prof. Dr. Ersoy: “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın meselesi.”

Konuşmasında iklim değişikliği, göç sorunu ve kontrolsüz dijitalleşmeye de değinen Prof. Dr. Ersoy iklim değişikliğinin gelecekte iklim göçmenlerini de oluşturacak noktaya gelebilir diyerek uyarıda bulundu. Bundan dolayı yeşile dönüşüm ve yenilenebilir enerjinin hem dünya da hem de Türkiye’de etkisini gösterebileceğinin haberini verdi.

Prof. Dr. Ersoy: “350 milyon insan göç halinde. Bu sadece Türkiye’nin değil dünyanın meselesi.”

Göç sorununa da kısaca değinen Prof. Dr. Ersoy “350 milyon insan göç halinde. Bu sadece Türkiye’nin değil dünyanın meselesi. Önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili uyum ve entegrasyon dünyanın çok tartışacağı konulardır.” dedi.

Konferansta dijitalleşme konusuna da değinen Prof. Dr. Ersoy dijital bağımlılığın çok tehlikeli bir durum olduğunu bu bağımlılığın Yeşilay’da bile madde bağımlılığı kategorisi gibi değerlendirilen bir dijital bağımlılık kategorisi olduğundan bahsetti.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Ruhi Ersoy’a Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hediye takdim etti.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL