Kültür-Sanat

‘Şiirlerle Selam Olsun’ Etkinliğinin Onur Konuğu Şerif Kutludağ Oldu

‘Şiirlerle Selam Olsun’ Etkinliğinin Onur Konuğu Şerif Kutludağ Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Şiirlerle Selam Olsun’ adlı etkinliğin konuğu Pamukkale Üniversitesi’nden emekli öğretim üyesi Şerif Kutludağ oldu. Etkinlikte ayrıca Şerif Kutludağ’ın son şiir kitabı ‘Selam Olsun’dan da şiirler okundu.

Program Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının devamında etkinlik, yapılan açılış konuşmaları ile devam etti.

İlk konuşma PAÜ Şiir Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Havva Ergür tarafından yapıldı. Ergür: “Biz 30 yıldır şiir okumaktan yorulmadık, yorulmayacağız. Sizlerin de ayaklarına sağlık bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Çok teşekkür ederiz. Ama bugün en büyük teşekkürü elbette çok uzaktan gelen Şerif Kutludağ Hocamıza. Yıllarca Şerif Kutludağ ile bu kürsüde birlikte bolca sunum yaptık. Çok anımız var. Şerif Hocanın gönül sohbetini dinlemeyen sanırım hiç yoktur. Yalnızca hocalarımız değil öğrencilerimiz de Şerif Hocamı asla unutmadılar. Şiir Topluluğunu kurmamın amacı gençlik kahvehaneye gitmesin benimle olsun hep dedim. Benimle olsunlar, şiir okusunlar, sohbet edelim. Otuz yıldır da onların yanında olmaya çalışıyorum. Eğitim Fakültesi Hocası olduğum için belki bu duyarlılığı fazla yaşadım. Yalnızca derslerine girmek değil onlara örnek olmaya da sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu elimden geldiğince sizler gibi yürütmeye çalıştım. İşte yine karşınızdayız, yine devam ediyoruz yolumuza. Çünkü güzel Türkçemiz, dünyanın en güzel dillerinden ve çok güzel şiirler yazılmış, farklı farklı şairlerden. Hepsinden seslendirmeye çalıştık elimizden geldiğince. Şerif Hocamın son kitabı var. Tabii şimdilik son dediğim “Selam Olsun” kitabı ne kadar da güzel söylemiş. ‘Selam Olsun’ demiş bize uzaklardan selamını esirgememiş. “Selam Olsun” kitabı başta olmak üzere tabii eski şiirlerini de okuyacağız. Bugün şiir günü birazdan ve biraz sonra bugün günlerden şiir günü diyeceğiz Hocamızın deyimiyle. Öncelikle Şerif Hocamın “Benim Kelimelerim” şiiri ile “Yüreklerin Buluşması Gerekir” şiirlerini izninizle seslendirmeye çalışacağım.”

Şiirlerin okunmasının ardından ikinci konuşma Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara tarafından gerçekleştirildi. Dekan Kara: “Bu mutluluğumuz çok kıymetli Hocamız, ağabeyimiz aramızda olmasından, hoş geldiniz kıymetli Şerif Hocam. Tabii böyle güzel bir günü onurlandıran sizlerle birlikte üniversitemizin Şiir Topluluğunun lideri Havva Hocamıza da teşekkür ederim. Hocamızı hatırlamak, gündemde tutmak için bize böyle bir fırsat verdin hepinize teşekkür ederim. Böyle bir günde Hocamın armağan ettiği en son şiir kitabından ‘Ben ve Gecem’ adlı şiiri seslendireceğim.”

Dekan Prof. Dr. İzzet Kara’nın seslendirdiği şiirin ardından Şerif Kutludağ bir konuşma gerçekleştirdi. Kutludağ: “Kalbim sizlerle, ruhum sizlerle, varlığım sizlerle sağ olun var olun ayaklarınıza sağlık. Bugün Sayın Rektörümle görüştük. Onun da özel konuları varmış, meşguliyetleri var, selamlarını iletirim. Sayın Dekanım sağ olsun lütfettiler. Pamukkale Üniversitesi’nin Şiir Topluluğu’nun sevgili şiir çocukları sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bu topluluğun şiir annesi, öğretim görevlisi sevgili Havva Ergür’ü selamlıyorum. Selam olsun dedim bir kitap yayınladım. Kitabımı gönderdim. Olmaz dediler, kendin gel dediler, selamını kendin ver dediler. İşte selam vermek için huzurlarınızdayım. İnsan nedir dilim döndüğümce anlatayım.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı ve şiirini seslendirdi.

Programın devamında, PAÜ Şiir Topluluğu üyelerinin okuyacağı ilk iki şiir Şerif Kutludağ’a ait olan ‘Bugünlerden Şiir’ ve ‘Selam Olsun’ adlı şiirler oldu. PAÜ Şiir Topluluğundan Hüseyin Özel, Şerif Kutludağ’ın Şair İsterse adlı şiirini; Tuba Aköz, Can Yücel’in Her Şey Sende Gizli adlı şiirini; Elif Kaplan, Şerif Kutludağ’ın Sevgiyi Gördüm adlı şiirini; Süleyman Tunahan Made, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü adlı şiirini; Ebrar Maşide Ersin, Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 Yaş Şiiri’ni; Tuğrul Batuhan Çalışkan, Cemal Süreya’nın Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı adlı şiirini, Selim Korkmazyürek Mehmet Akif Ersoy’un Tükürün adlı şiirini, Zeyna Reyhan Ataol Behramoğlu’nun Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var adlı şiirini, Hüseyin Özel Mevlana Celaleddin Rumi Hangisiyim Ben adlı şiirini, Nazar Yavuz Özdemir Asaf’ın Eskisi Kadar Özlemiyorum Seni adlı şiirini, Mehtap Gençer Şerif Kutludağ’ın Annem Geldi Aklıma adlı şiirini, Hevidar Uçgun Şerif Kutludağ’ın Ben Atatürk’ü Çok Sevdim adlı şiirini seslendirdi.

Programın sonunda onur konuğu olan Şerif Kutludağ’a plaketini ve hediyesini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara takdim etti. Etkinlikte şiir dinletilerine eşik eden müzisyenlere, etkinlik boyunca işaret dili çevirisi yapan Muazzez Zirve İlçin’e ve PAÜ Şiir Topluluğu öğrencilerine teşekkür belgelerini PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feryal Beykal Orhun ve Şiir Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Havva Ergür tarafından  takdim edildi. Program, ‘Biz Atatürk’ün Gençleriyiz’ adlı marşını söylenmesi ile son buldu. Programın ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Şerif Kutludağ’a İstiklal Marşı Sempozyumu Bildiler Kitabını hediye etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL