Teknoloji

TEKNOFEST Coşkusu Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara’da Devam Ediyor

TEKNOFEST Coşkusu Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara’da Devam Ediyor

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul’dan sonra muhteşem yolculuğuna Ankara’da devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin ikinci durağı başkent Ankara olacak.

Festival Ankara’da 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST Ankara, coşkuyu ve heyecanı yine göklere taşıyacak.

Ankara’da Etimesgut Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te Teknoloji ve girişim yarışmaları, nefes kesen hava gösterileri, Sahne Senin etkinliği, bilim şovları, eğitici atölyeler, sergiler, sahne gösterileri ve konserler ile  bilim, teknoloji ve uzayla dopdolu  unutulmaz bir serüven yaşanacak. Düzenlenmeye başladığı 2018 yılından bu yana her yıl kendi rekorunu kırarak yolculuğuna devam eden TEKNOFEST Ankara’da “sen geleceksin” diye yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor.

Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayarak bir araya getiren TEKNOFEST’te, bu yıl ilk defa Girişim Yarışması düzenleniyor. Başvuruların 31 Temmuz’da sona erdiği yarışmada adaylar; Eğitim Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Turizm Teknolojileri ve Oyun, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri ve Engelsiz Yaşam Teknolojileri alanlarında 10 farklı temada yarışıyor.

TEKNOFEST yarışmacılarının girişim ekosistemine dahil olmaları, teknoloji yarışmalarında geliştirilen projelerin ticarileştirilerek topluma kazandırılması ve de girişime dönüşen projeler ile Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlanmasının amaçlandığı yarışmada katılımcılar Ankara’da; Eğitim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri temalarında yarışacaklar.

“Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye” hedefiyle emin adımlarla ilerleyen TEKNOFEST, Ankara’da yine ilk defa düzenlenecek  Deneyap Kart Robolig Yarışması ve Take Off Girişim Zirvesi Ön Etkinliği ile Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmaya devam edecek.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL