Yazarlar

Temas sporları için ağızlığın faydaları

Temas sporları için ağızlığın faydaları

Spor yaralanmaları nedeniyle her yıl BEŞ MİLYONDAN fazla dişin kaybedildiğini biliyor muydunuz? Bu, yerinde kalmış olabilecek bir sürü diş! Neyse ki, bir çözüm var! Spor koruyucu olarak da adlandırılan ağızlıklar, kullanıcının yalnızca dişlerini korumakla kalmayıp, dudaklara ve ağzın yumuşak dokularına gelebilecek sarsıntılardan ve kesik ve morluklardan da koruyabilen bir koruyucu türüdür.

Güvenlik için Dikkate Almanız Gereken Gerçekler

-Koruyucu dişlik takmayan bir sporcunun dişlerine zarar verme olasılığı 60 kat daha fazladır. Dişlikler ve yüz koruyucular, tahmini 200.000 lise ve kolej futbolu yaralanmasını önler.

-Bir dişi yeniden yerleştirme ve diş tedavisini takip etme maliyeti çok yüksektir. Uygun şekilde korunmayan veya yeniden dikilmeyen kopmuş bir diş yaşayan bireyler, ömür boyu diş başına ciddi maliyetlerle karşı karşıya kalabilir.

-Bir temas sporuyla uğraşan her sporcunun, her sezon için yaklaşık %10 orofasiyal yaralanma şansı veya atletik kariyeri boyunca %35 ila %56 şansı vardır. Tüm diş yaralanmalarının yaklaşık üçte biri sporla ilgilidir.

-Ülkemizdeki hastanelerde her yıl spor yaralanmaları sonucu binlerce diş kaybı veya hasarı görülür. Bu yaralanmaları tedavi etmek kişi başına binlerce hatta on binlerce liraya mal olabilir.

-Avülse bir dişi yenilemenin toplam maliyeti (dişin yuvasından tamamen çıkması), özel yapım bir dişlik maliyetinden 20 kat daha fazla olabilir.

Ayrıca, tüm ağız koruyucular eşit yaratılmamıştır, bu nedenle, reçetesiz satılan bir koruyucu değil, özel yapım bir koruyucu aldığınızdan emin olun, çünkü yetersiz takılan bir koruyucu dişleri korumak yerine travmaya da neden olabilir.

Ramazan-ı Şerifiniz Mübarek Olsun. Hayırlı Ramazanlar. Saygı ve Sevgilerimle.

Diş Hekimi Erdal Ersan

Özel İmplavizyon Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Bozkurt / Denizli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL