Siyaset

Uluçay; Bizler çok güçlü teşkilatlarız, 2023’ü başarıyla alacağız

Uluçay; Bizler çok güçlü teşkilatlarız, 2023’ü başarıyla alacağız

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Genişletilmiş Danışma Meclis toplantısında konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay “Bizler çok güçlü teşkilatlarız. 2023 seçimlerini en güçlü bir şekilde başarıyla alacağız” dedi. Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz de AK Parti’nin davasının Türkiye ve ümmetin davası olduğunu söyledi. Milletvekili Ali Özkaya ise CHP Genel Başkanının tehditlerini açık bir terör örgütü suflesi olduğunu kaydetti. AK Parti İl Koordinatörü Necip Filiz ise “Benim için Afyon demek kardeş şehir demektir” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Genişletilmiş Danışma Meclis toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Genel Merkez Demokrasi Ve Hakem Kurulu Üyesi-Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü Necip Filiz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Milletvekili Ali Özkaya, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü Halil Ürün, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ve Murat Öner ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

“Yalanlarla partimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”

İlk konuşmayı AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz yaptı. Karadeniz “Göreve geldiğimiz 1,5 yıllık gibi bir süre içerisinde ben ve ekip arkadaşlarımız; Bu dönemde vefa, samimiyet, tevazu, gayret, ortak akıl, istişare, katılımcı siyaset anlayışıyla, Bu kutlu davada yol alan AK kadrolar olarak, Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi, her alanda hedeflerimize doğru ilerlemesi için gece-gündüz çalışıyoruz. Yorulmadan, dinlenmeden, durmak yok yola devam anlayışıyla çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü AK Partinin davası, Türkiye’nin davasıdır. Ümmetin davasıdır. AK Parti’nin geçmişi çok derinlerde olan yüce bir çınar gibidir. Biz sadece bir siyasi parti değiliz. 11 milyonluk teşkilatımızla gönüllüler ordusuyuz. Yalanlarla AK partimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.  Her türlü yalan konuşuluyor. O zaman bizim yapmamız gereken hakikat güneşiyle onlara cevap vermektir. Karşımızda cephelenen ittifak, maalesef ‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ülke ne olursa olsun’ noktasına savrulmuş durumda” dedi.

“Tek hedefimiz seçim kazanmak değildir”

Karadeniz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Teşkilat olarak kendimizi zinde ve dinç tutmalıyız. Şimdiye kadar girdiğimiz her seçimden birinci parti olarak çıktık, ama bizim hedefimiz sadece seçimleri kazanmak değil. Bizim bir başka hedefimizde ülkemizde birliğin, dirliğin, düzenin, güvenin, istikrarın, büyümenin kalıcı olmasını sağlamaktır. Yarınlarımıza daha güzel bir Afyonkarahisar, daha güzel bir Türkiye bırakabilmektir. Bu anlayış ve gayretle, pandemiye rağmen ekip arkadaşlarımız ile birlikte elimizden gelenin fazlasını yapmak suretiyle görevlerimizin başındaydık. İl başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay kaptanlığında özellikle pandemi sürecinin etkilerini en aza indirebilmek adına her türlü tedbire riayet ederek Afyonkarahisar da yaşayan vatandaşlarımızın arasındaydık. Gençlik ve kadın kollarımız ile beraber, bize ulaşan ya da birebir aramak suretiyle sıkıntılarını öğrendiğimiz kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında yerelde güçlü, İl ve belde belediyelerimizin destekleriyle seferber olduk. Teşkilat çalışmalarımız, üye ziyaretlerimiz ile köy, mahalle ve beldelerimizde daima halkımızla iç içe sahada aktif olarak çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Yeni üye çalışmalarımız ve mevcut üyelerimize yönelik talep ve istekleri tüm teşkilatımızın destek ve gayretiyle yerine getiriyoruz. Özellikle 2023 seçimlerine yönelik sandık bazlı çalışma modelimizin hazırlıklarını tamamladık. Mahalle başkanlarımızın başkanlığında oluşturduğumuz mahalle yönetimlerimizi parti binamıza davet ederek, sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber sandık bazlı çalışmalarımıza yönelik istişarelerde bulunduk. İnşallah önümüzdeki üç ay içerisinde bu istişareleri yerinde mahallede, mahallinde tekrarlamak suretiyle pekiştirmek niyeti içerisindeyiz.

“İki yıl içinde nüfusumuz 10 bini bulacaktır”

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş da belediyenin çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Kuş şöyle konuştu;  Vatandaş nezdinde zaten Erkmen iyi, güzel durumdadır. Şehrimiz batıya doğru gelişmektedir. Bu gelişim normal olarak algılanıyor. Erkmen Belediyesi 1991 yılında kuruldu. Biz 2004 yılında iktidara geldik. Arada 3 yıllık zaman var. Afyonkarahisar’dan Özdilek AVM’ye giderken sağ tarafta şehrin pırlantası, incisi olarak tanımlanan yerde bunlar vardı. 1952 yılında kadastro gelmiş varlık vergisinden dolayı bütün Hazine arazileri köy tüzel kişiliği yerine Milli Emlak Müdürlüğüne verilmiştir. Belediye’nin bir metrekare arsası yoktur. Şu anda otogara giden yolun sağında ve solunda verimsiz araziler olarak tabir edilen arazileri imara açmak için Milli Emlak Müdürlüğü’nden talepte bulunduk. O gün 18 TL fiyat belirlendi. Bugün oralar bin 500 TL’ye çıktı. Afyon Çevre Kurulu’ndan da karar alınmış. Oralarda Afyon ve civarında gübre atılan bir alan oluşmuştu. O dönemin Belediye Başkanı ile maalesef partimiz arasında bir uyumsuzluk vardı. Sait Açba ile geçmişten gelen bir dostluğumuz olduğundan el ele verdik. Dönemin İl Başkanı Burhanettin Çoban ve yönetimiyle biraraya geldik. Öncelikle bu alanda termal bir bölge oluşturduk. Enteresan bir şeyi vurgulayacağım; O saha hem Çakırbey köyüne hem de Sadıkbey köyüne aitti. Uyumsuzluk nedeniyle bakanlıkla görüşerek gerekli planlamalar yapıldı. Oranın planlamasını maalesef İl Belediyesi değil Erkmen Belediyesi yaptı. Spor Kompleksi yapalım denildi kesinlikle karşı çıkmadık. Her konuda yardımcı olduk. Burhanettin Çoban Başkanımız söz konusu alanda Motokros pisti yapılmasını istedi derhal dedik. Sonuçta Afyon’u Erkmen’den, Erkmen’i Afyon’dan ayrı tutmadık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanımız, Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla uyum içerisinde çalışarak Erkmen Afyon’un en güzel beldesi haline geldi. 2 bin 400 olan nüfusumuz 6 bin 700’e çıktı. İnşallah yılbaşında 8 bini yakalayıp iki yıl sonra 10 bini geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Bütçemizi geçtiğimiz yıl 15 milyon TL’ye bağladık. Bu sene inşallah 18 milyon TL’yi bulmayı hedefliyoruz. Sonuçta siyasetçi, bürokrasi hepimiz el ele verdiğimizde, sen-ben kavgasına düşmediğimizde çok güzel eserler olup Afyon’a güzel şeyler yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“Karayolları kavşağını 1,5 ay içerisinde teslim alacağız”

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş da şöyle konuştu; Kısaca Afyonkarahisar Belediye yatırımlarımızdan bahsetmek istiyorum. 2019 yılında göreve seçildiğimiz Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi söz verdiğimiz 37 adet projemizden 14’ü bitmiş durumdadır. 22 projemiz ihale aşamasındadır. Sokak sağlıklaştırma uygulamamız bitmek üzeredir. İkinci etabın ihalesini yapıyoruz. Benlioğlu Konağımızın restorasyon çalışmasını bitirip Gastronomi Konağı olarak hizmete açtık. Okçuluk Merkezimizin ihalesini yaptık. Uygulaması devam ediyor. Muhtemelen iki ay içerisinde açılış yapacağız. Engelsiz Gastro Terapi Merkezimizin ihalesini yaptık şu anda uygulaması devam ediyor. Vakıf İşhanının olduğu yerde yapılacak şehir kütüphanesi ihalesini yaptık. İlgili firmaya sözleşme davetiyesini gönderdik. Önümüzdeki haftaya sözleşmesi imzalanacak. Okullar Bölgesi ile Hastane Bölgesi üst geçitlerini açtık. Karayolları kavşak çalışmamız yüzde 80 oranda bitti. İnşallah 1,5 ay içerisinde teslim alacağız. Seçim vaatlerimizden olan Orhangazi Mahallesi’ndeki kreş çalışmamız ihalesi bitti. Uygulaması devam ediyor. Altı ay içerisinde kreşin bitim süresi vardır. Hal Müdürlüğü karşısına 22 adet işyeri yaparak kokoreççileri topladık. Muhtemelen bu da Türkiye’de ilk olan projelerden biridir. Sahip ata Kapalı Spor Salonumuzun ihalesini yaptık. İhalede çıkan problem sonucu yeniden ihale hazırlığı yapıyoruz. At sever kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmek istiyoruz. Güneş enerjisi santrali işi bitti açılışa hazır durumdadır. Bio mekanizasyon Tesisimiz bitti. Bölgede olmayan yüz milyon TL’lik bir yatırımdır. İl Özel İdaremizden aldığımız yüzme havuzunun keşif çalışmaları devam ediyor. Afyonluları yüzdürmeyi hedef hale getirdik. Çalışmaları devam ediyor. Kano tesisimizin binası hızla yükseliyor. Akarçay’da uluslar arası yarışmalar yapılacak. Şahitler Kayası Parkımız yüzde 40 seviyelerindedir. 52 metrekarelik Ataköy Gençlik Parkımızı şehitlerimizin vefat yıldönümü 5 Eylül 2021 tarihinde açtık. Erenler Parkımız yüzde 40 seviyelerine geldi. Emre Gölü Karakuş: Projemizi Valilik ve Belediye olarak sürdürdük. İşletmesini Belediyemiz yapıyor. 500 bin metrekarelik Kamp Merkezimizi Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizin destekleriyle bakanlıktan tahsis aldık. İhalesini yaptık. Bu bölgenin en büyük kamp merkezi ve bungolov evleri olacak. Koşu parkı ve piknik alanları, karavan merkezi olacak. 229 adet hobi bahçesini Devlet Parkına yapıp açtık teslim ettik. AKÜ’de bahçelerin yapımı sürüyor. Garnizon Millet Bahçemiz milletvekillerimizin desteğiyle yerini aldık inşallah baharda kendi ekiplerimizce yapacağız.

“İl Özel İdaresi olarak rekora imza attık”

İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban da bir konuşma yaptı. Çoban, “Burada seçildiğimiz günden beri köylerimizin refahı, kalkınması ve huzuru için gayret gösteriyoruz. Bizler sürekli köy muhtarlarımızla köy halkımız ve yetkililerle eğitim, gençlik spor, tarım, güvenlik ve benzeri konularda belde belediye başkanlarımızla istişare ederek bu işi yürütmeye gayret ediyoruz. Gerçekten iki buçuk yıldır dava arkadaşlarımla birlikte önemli işlere imza attık. Tabii bizler özellikle köylerdeki su kanalizasyon ve yol sorunlarına odaklandık ama birçok beldemizin de yolları İl Özel idaremizin yol ağı içerisinde. Bunları da belde belediye başkanlarımız ile görüşerek, istişare ederek hizmet veriyoruz. Sanıyorum Türkiye tarihinde de ilk defa 26 kilometrelik bir yolu Afyonkarahisar merkez ilçe güzergahlarımız içerisinde geçtiğimiz sezon sıcak asfaltla kaplayarak İl Özel İdaresi olarak bir rekora imza attık” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nun sözleri açık seçik bir terör örgütü suflesidir”

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tehditkar sözlerine dikkat çekti. Özkaya “CHP’nin genel başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partimize bürokratlara yönelik çok ağır sözler söyleyerek tehditlerde bulundu. Şimdi bu kişi kim ve niye bunları yapıyor; Buna önemle bakmak gerekir. Mayıs 2010 tarihinde biliyorsunuz Deniz Baykal’a karşı bir kaset kumpası kuruldu. Aynı dönemde MHP’nin Genel Başkan Yardımcılarına karşıda aynı kaset kumpasları, 1 yıl sonra Seçim döneminde servis edildi ama hepsinin dönemleri aynıydı.Bu iddianameyi ben aldım. Yaklaşık 273 kişilik polis ve sivil görevliler FETÖimamları ile birlikte 900 sayfalık bir iddianame ki bu iddianame bende var. Tek tek satır satır hepsini okudum. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara istihbarat Müdürlüğü ve İstanbul istihbarat Müdürlüğü FETÖ’cü polislerin yapmış olduğu her şeyle sabit olan bir kaset kumpası. Bu kaset kumpası ile birlikte 2011 seçimleri dizayn edilmek istenmişti. CHP Genel Başkanı önce gönderilecek de sonra da MHP meclis dışı bırakılacak, AK Parti’den de  çok sayıda FETÖ’cümilletvekilleri meclise sokulacak, daha sonra da Türkiye çökertecek ve operasyon icra edilecek. Yaşadığımız süreç bunun bire bir uygulandığını gösteriyor. Deniz Baykal gitti yerine kim geldi Kemal Kılıçdaroğlu’nun karton genel başkan. Kendisine oy vermeyi bile beceremeyen adamı CHP Genel Başkanı yaptılar. 11 yılda yaklaşık 9 seçimi kaybettiği halde hiçbir şey olmamış gibi yüzü kızarmadan her gün bir şey söylüyor. CHP’nin tarihinde laiklik dinsizlik olarak gören bir yapısı var Buna rağmen 6 tane danışmanları FETÖ’cü çıktı. Yani FETÖ kumpası ile oraya oturttukları adama onları da danışman olarak verirler ki bunlar vasıtasıyla yönetsinler ve Türkiye’yi dizayn etsinler. Ben 2014 mahalli idare seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın avukatı olarak Kılıçdaroğlu’na en az 20-30 dava açtım. Hatırlayın sahte dinleme kayıtlarını ve sahte montajları genel kurulda okuyordu.Okuduğu yazıları yazan danışmanları Fetöcü çıktı. Bugün yapılan tehdit ve şantaj, birkaç aydır yapılan ‘kanun hükmünde kararname ile atılanları geri alacağım’ sözlerini üst üste koyduğunuzda bunun açık seçik bir terör örgütü suflesi olduğunu anlamamız için saf olmaya gerek yok” dedi.

“CHP milletvekilleri esnaf ve çiftçi dostu ise kaldırdığımız vergilere niye red verdiler”

Özkaya, “CHP’nin Afyonkarahisar milletvekili her gün anormal bir davranışla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde karşımıza çıkıyor. Bir gün pancar alıp getirip koyuyor, diğer gün haşhaş getiriyor. Bir gün çiftçi dostu oluyor, bir gün esnaf dostu oluyor. Biz bu hafta çiftçi ve esnafları ilgilendiren çok önemli bir kanun çıkarttık dedi ki 835 bin esnafın, berberin, kasaptan, terziden, sıhhi tesisatçıdan, otomobil tamircisinden bunların vergilerini kaldırıyoruz. 240 bin liradan fazla olursa o zaman vergi olacak. Esnaf dostu bir milletvekili ne yapar koşa koşa gider buna oy verir teşekkür eder. CHP oy vermedi red oyu verdi. Bizimki oylamaya katılmamış. Diğerleri de red verdi. Esnaf kardeşlerimden istirham ediyorum soracaksınız; Böyle bir önemli kanun çıkarken oylamaya katılmadınız. Neden böyle önemli bir kanunda oy kullanmadığınız diye sormalısınız. Hani çiftçileri çok seviyordu. Biz çiftçilerden stopajı kaldırdık. 5 yıllık 3 katrilyon parayı da iade edelim dedik. Bunu da sorun her gün çiftçi dostuyum diye geçiniyor ya neden buna oy veremedin diye sorun” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nun tehditkar sözleri ülkedeki huzuru sabote ediyor”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Uluçay da “Ülkemiz pandemiden çok güçlü bir şekilde çıktı. Artık bir aylık ihracatımızın karşılığı olan rakamı 1 günlük ihracatta görüyoruz. Tabii ki bunlar bir doğum sancısı. Sabredelim. Olumsuz söylemlerle ilgili olarak da bilgi alalım ve cevabını o şekilde verelim. Özellikle iç piyasada bazı durumlarda fiyat dengesizlikleri olabiliyor. Önümüzdeki 2023 seçimleri öncesinde zillet ittifakı yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan dolayı saldırıyor. İttifaka ABD ve batı büyük bir destek veriyor. İttifak da sessizliğe gömülerek yapmış olduğu destekleri kabul ediyor. Bu yüzden her türlü işi çevirecekleri için 2023 seçimlerine daha güçlü bir şekilde çalışıyoruz. Kapı kapı dolaşarak sandık bazlı çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Gerçekten bizler çok güçlü teşkilatlarız. 2023 seçimlerini en güçlü bir şekilde başarıyla alacağız. Biz 2023 seçimleri öncesinde çok zor ve güç seçimler atlattık. 15 Temmuz darbesini atlattık. İnşallah bu seçimleri de hep birlikte atlatacağız. CHP genel başkanının yapmış olduğu açıklamalar memurlara yönelik tehditler, ülkemizdeki huzuru sabote etmektedir. Bu tehditlere en güzel cevabı vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum”

AK Parti Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyesi Teşkilat Başkanlığı Afyonkarahisar İl Koordinatörü Necip Filiz de “Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in riyasetinde Afyonkarahisar İl Koordinatörü olarak görevlendirmeme çok sevindim. Benim için Afyon demek kardeş şehir demektir. Dazkırı gibi il sınırımıza yakın ilçeler birçok ihtiyacı gidermek için Denizli’ye gelmektedir. Denizli’de mermercilerimizle ticari bir ilişki gelişmiş durumdadır. Afyon hep gıpta ile baktığımız şehirlerden biridir. Değerli Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Denizli’ye birçok hizmeti bulunmuştur. Kendisinden Allah razı olsun. Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven’le birlikte aynı dönem il başkanlığı yaptık. Şimdi TBMM’de kendisi Afyon’u en güzel şekilde temsil etmektedir. Birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL