Siyaset

Yaklaşık 20 Milyonluk Tesis Çürümeye Terk Edildi

Yaklaşık 20 Milyonluk Tesis Çürümeye Terk Edildi

YAVUZ AKİ: “KONUYU BELEDİYE MECLİSİNE TAŞIYACAĞIZ”

Merkezefendi Belediye Meclisi  AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, Ornaz Vadisi içinde yer alan ve yapımı AK Parti Belediyeciliği döneminde tamamlanıp, sadece iç tefrişatı yapılması gereken restoran ve cafe binasının 4,5 yıldır CHP’li belediye tarafından kaderine terk edildiğini söyledi.“Merkezefendi’de yaşayan hemşehrilerimizi cezalandırıyorlar” diyen Aki, 20 milyonluk böylesi bir tesisin çürümeye terk edilmesine tepki göstererek konuyu Merkezefendi Belediye Meclisine taşıyacaklarını söyledi.

Denizli’ye  nefes olan, 2018 yılında yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Ornaz Vadisi’nin içerisinde yer alan ‘restoran ve cafe binası’ kaderine terk edildi. 350 metre kare kapalı alana sahip olan ve içerisinde otopark ve bahçe yer alan bina atıl durumda bekliyor. AK Parti döneminde ‘restoran ve cafe’ olarak yapımı tamamlanan ve sadece iç tefrişatı seçim sonrasına bırakılan bina, belediyenin CHP’ye geçmesi sonrası kaderiyle baş başa bırakıldı. Geçen 4.5 yıllık süreçte hiçbir çalışma yapılmazken, eleştirilerde peşi sıra gelmeye başladı.

“ANLAM VEREMİYORUZ”

Kaderine terk edilen milyonluk bina önünde açıklamada bulunan Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, “Bu binanın AK Parti döneminden kalması nedeniyle yapılmadığını düşünüyorum. Anlam veremedim. Bu görüntü bana 90’lı yılları hatırlatıyor. O zamanlarda da temeli atılmış ve yarıda kalmış havalimanları ve spor komplekslerini sık sık görürdük” dedi.

“4.5 YILDIR KADERİNE TERK EDİLMİŞ VE ÇÜRÜMEYE BIRAKILMIŞ”

“2018 yılında 14 hektar alan içerisinde yer alan Ornaz Vadisi’ni kazandırdık” diyen Aki, “Ornaz Vadisi yaz aylarında halkımızın nefes alabildiği, Merkezefendililerin rahatça piknik yaptığı mekan. Ancak o dönemde ‘restoran ve cafe’ olarak düşünülen ve halka hizmet vermesi için düşünülen bina 4.5 yıldır bekliyor. Merkezefendi’de yaşayan hemşehrilerimizi cezalandırıyorlar. Denizli; sanayinin, ticaretin geliştiği bir yer. İnsanlar dışarıda da sık sık aktivite yapıyor. Dışarıdan gelen misafirler içinde Ornaz Vadisi son derece uygun. Atıl durumda kalan binada bunun için düşünülmüş ancak 4.5 yıldır kaderine terk edilmiş ve çürümeye bırakılmış. Binanın sadece iç teşrifatı kalmış ve yaz aylarında hizmete alınması için plan yapılmış. Seçimde AK Parti kaybedince, CHP’li başkan kazanınca durum ortada. Bizler kamu görevi yapıyoruz. Bunun böyle olmaması gerekiyor. Şu ana kadar mecliste de hiç gündeme gelmedi. Ancak bundan sonra gelecektir. Yıllardır bekliyoruz, bu tesis ne zaman açılacak diye? Ancak belediye yönetimin neyi beklediklerini anlayamadım” ifadelerini kullandı.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL