Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı PET/ BT ünitesinde hizmet veren PET/ BT cihazı yenilendi.
Nükleer Tıp AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengöz yeni cihaz için şu açıklamalarda bulundu; özellikle kanser hastalarının tanı ve tedavi takibi için kullanılan görüntüleme cihazı olan pozitron emisyon tomografi cihazları bu alanda en faydalı Nükleer Tıp cihazıdır. Yeni kurulan PET/BT alanında en iyi cihazlardandır. Yaklaşık 2 milyon Euro maliyetle kurulan bu cihaz için Üniversitemize yatırım yapan Bianco Firmasına teşekkür ederiz.
PET/BT cihazı 5 adet kristal halkası içermesi ve Q Clear özelliği ile 3 mm’ye kadar yüksek nitelikli PET görüntüleri vermektedir. Yeni cihazla hastalarımıza eskisinin yarısı kadar radyoaktivite vererek öncekine göre %50 daha kısa sürede çekim yapılmaktadır. Bu sayede hastalarımızın alacağı radyasyon dozu yarı yarıya azalırken, kısalan çekim zamanı ile günlük 50 hastaya kadar F-18 FDG PET/BT çekimi yapılabilecektir. Üniversite hastanemiz ilimizde prostat kanserli hastalarda uygulanan Galyum-68 PSMA görüntülemesi ve Lutesyum-177 PSMA tedavisi yapabilen tek merkez olup bu yeni cihazla hem Galyum-68 PSMA görüntüleme (günlük 8 hasta) hem de Lutesyum-177 PSMA kapasitesi 4 kat artmıştır.
Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen bu cihazın Denizli ilinin ihtiyacını fazlası ile karşılayabileceğini belirtti ve hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)