Güncel

Hem Anneler Hem Çocuklar İçin “Oyun Evi”

Hem Anneler Hem Çocuklar İçin “Oyun Evi”

Kendi çocuğu için istediği gibi bir oyun alanı bulamayan ev hanımı Nazan Balık, Yenişafak Mahallesi’nde hem annelerin hem de çocukların düşünüldüğü Oyun Evi’ni hizmete açtı. Ailelerin rahatının da düşünüldüğü Oyun Evi’nde çocuklar oyun oynarken anneler onların peşinde koşturmadan çaylarını kahvelerini içebiliyor.

Çocukların güvenli bir ortamda eğlenip enerjilerini atabileceği, ailelerin de konforunun düşünüldüğü Oyun Evi Yenişafak Mahallesi’nde hizmete girdi.

Oyun Evi’nin sahibi Nazan Balık, kendisinin de çocuğu için böyle bir oyun alanına ihtiyaç duyduğunu belirterek, işyeri açma fikrinin böyle ortaya çıktığını söyledi. Ev hanımı olduğunu ve daha önce iş tecrübesi olmadığını ifade eden Nazan Balık, “Anneler çocuklarının nasıl bir ortamda oynamasını isterler? Çocuklar oynarken anneler nasıl rahat ederler? gibi soruları kendimize sorduk ve ortaya Oyun Evi fikri çıktı. Ben de anneleri ve çocukları mutlu eden böyle bir işletmeyle iş hayatına atıldığım için mutluyum” diye konuştu.

Çocuklar Eğlensin Aileler Dinlensin

Küçük çocuklu ailelerin dışarı çıktığında çocukla ilgilenmekten doğru dürüst sohbet edemediğini, bu nedenle çocuk ve aile dostu mekanlara ihtiyaç olduğunu belirten Nazan Balık, Oyun Evi’nde çocukların gönüllerince oyun oynayıp sosyalleşeceğini, bol bol aktivite yapabileceğini, tırmanabileceğini, zıplayabileceğini, enerjilerini atabileceklerini bu arada ailelerin de dinlenip sohbet etmeye imkân bulacağını dile getirdi.

Çocuklar Kamera İle İzlenebiliyor

Çocukların kışın soğuktan, yazın güneşten etkilenmeden güvenli bir ortamda oyun oynayabilecekleri Oyun Evi’nde, aileler için çok şık bir kafeterya bulunuyor. Soğuk ve sıcak içeceklerin bulunduğu kafeterya da çok yakında ev yapımı pasta ve kurabiyeler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Oyun alanının kamera ile izlenebildiğini ifade eden işletme sahibi Nazan Balık, annelerin kafeterya bölümünde kahvelerini yudumlarken, yerlerinden kalkmadan ekrandan çocuklarını izleyebildiklerini söyledi.

Çocuklar ve Aileler İçin Her şey Düşünüldü

Nazan Balık, toplam 350 metrekare kapalı alana sahip Oyun Evi’nde çocukların kaba motor gelişimlerini sağlayacak, fiziksel ve mental gelişimine katkı sağlayacak zipline, trombolin, kaydırak, top havuzu, tırmanma duvarı, Tarzan merdiveni, Kızılderili çadırı, kutu oyunları gibi çocuklar için her türlü oyun grubunun düşünüldüğünü söyledi.

0-7 yaş çocuk grubuna hizmet veren işletmede; 0-3 yaş için ayrı, 4-7 yaş için ayrı oyun alanları bulunuyor. Oyun atölyelerindeki ilgi köşelerinde ise, mutfak, fırın, manav, tamirhane ve kuaför bölümleri çocukların ilgisini çekiyor. Duvarların Güzel Sanatlar bölümü üniversite öğrencisi tarafından resimlerle süslendiği Oyun Evi, hijyeni, güzel kokusu ve müzikleriyle de ailelerin beğenisini kazandı.

Oyun alanının içinde hiçbir elektrikli ya da elektronik oyuncak bulunmuyor. Manyetik alan oluşmadığı için de havası aileleri ve çocukları yormuyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL