Spor

Altaş Denizlispor Kulüp Başkanı Mehmet Uz Basın Toplantısı Düzenledi

Altaş Denizlispor Kulüp Başkanı Mehmet Uz Basın Toplantısı Düzenledi

Altaş Denizlispor Kulüp Başkanı Mehmet Uz, yılın son gününde düzenlediği basın toplantısında, “Toplamda yaklaşık 100 milyon TL’ye yakın transfer yasağımız var. ‘Biz bu yasağı kaldırırız gerekeni yaparız’ diyecek varsa bu saatte teslim etmeye hazırız. Varsa bir babayiğit çıksın. Denizlispor’un menfaatleri için bu makamdan ayrılmaktan hiç gocunmayız. Yeter ki, Denizlispor ayakta kalsın” dedi.

Başkan Uz şu açıklamalarda bulundu.

Spor Toto 1.Ligin ilk yarısını tamamladık. İlk yarıyı, hedeflediğimiz 20 puan barajının 4 puan gerisinde bitirdik. Son haftalarda birçok oyuncumuzun sakatlanması sebebiyle maçlara çok eksikle çıktık. Bir takımda eksik oyuncuların fazlalığı mazeret olarak gösterilmemeli denilebilir ancak gerçekte bunun ne kadar büyük bir dezavantaj olduğu ortadadır. Futbolcularımız Adam Stachowiak, Hakan Çinemre, Veton Tusha, Okan Derici, Muğdat Çelik, Oğuz Yılmaz, Ismail Aissati, Muhammed Eren Kıryolcu, Kevin Mayi ve Ömer Şişmanoğlu sakatlıkları sebebiyle son dönemlerde forma şansı bulamadılar. Bu oyuncularımızın tedavileri sürmektedir. Sakat oyuncularımızın çokluğu sebebiyle maalesef ilk yarıdaki hedefimizi tutturamadık.

Halbuki çok kısa bir sürede kurmuş olduğumuz takımımızın Play-off kadrosu kalitesinde olduğu kamuoyunda sürekli olarak dile getirilmiştir.

Evet; puan cetvelinde olduğumuz yer bakımından yani sportif açıdan başarısız bir ilk yarıyı geride bıraktık. Bunun sebepleri ve başarısızlığın başarıya dönüştürülmesi için neler yapılacağı üzerinde çalışacağız. Lig henüz bitmedi. Önümüzde oynayacağımız 18 maç ve ortada duran 54 puan var. Bu puanların yarısını aldığımız taktirde ligde kalacağımız unutulmamalıdır.

KUPADA ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDUK

Ligde istediğimiz yerde olamamamıza rağmen Ziraat Türkiye Kupasında elde ettiğimiz başarıyla spor gündemine damgamızı vurmayı başardık. Uzun yıllar sonra ilk kez adımızı son 16’ya yazdırarak tarihi bir zafere de daha imza attık. Ziraat Türkiye Kupası 5.Turunda karşılaştığımız Galatasaray karşısında ortaya koyduğumuz mücadele, tur atlamaktan daha kıymetlidir. Genç oyunculara fırsat verildiği zaman neler yapabileceklerini bir kez daha gördük. Göreve geldiğimiz günden beri alt yapıların önemine vurgu yaptık. Kurtuluşun alt yapılarda olduğunu söyledik. Bu inanç ve anlayışımızın ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Altaş Denizlispor Kulübü, öz kaynaklarına dönecek ve oradan büyüyerek yoluna devam edecektir. Gençlerimize güveniyoruz. Onlar da bizim onlara olan güvenimizi boşa çıkarmayacaklarını gösterdiler.

Kupada aldığımız zaferin sevincini bir kenara bırakıp artık lige konsantre olacağız. Ligde bulunduğumuz konumdan bir an önce kurtulup, üst sıralara çıkacağımızdan şüphemiz yoktur. Yönetim olarak görevimizin başındayız. Bir yandan bu sezonu sıkıntısız tamamlamanın hesaplarını yapıyor bir yandan da gelecek sezonun planlaması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Yeter ki, bu zor dönemde birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Kötü günlerde daha fazla kenetlenelim, iyi günlerimizin coşkusunu birlikte paylaşalım.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Kayyuma kalmaması için göreve geldiğimiz bu kulübü ayakta tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ailemizi, çocuklarımızı, işimizi, iş yerimizi bırakıp gece gündüz Denizlispor’u bulunduğu mevcut durumdan kurtarmak için uğraşıyoruz. Her açıklamamızda, ilk günkü tabloyu kimsenin unutmamasını ve hangi badirelerden buralara geldiğimizi söyledik. 4 Ay önce kulübe sahip çıktığımız için bize teşekkür edenlerin bir kısmının bugün her şeyi unutarak bize tepki göstermelerini anlamakta zorlanıyoruz.

Yine hatırlatmak isterim ki, 4 ay önce bu kulüpte sadece 2 profesyonel futbolcu vardı. Transfer tahtası kapalıydı. Teknik heyeti ve yönetimi yoktu. Üst üste yapılan olağanüstü genel kurullarla bir bilinmezliğe doğru hızla yol alınıyordu. Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte hiçbir maddi ve manevi menfaat beklemeden göreve talip olduk. Transferi açtık, takımımızı kurduk ve tüm rakiplerimizden 3-4 hafta dezavantajlı şekilde lige başladık. Şu anda futbolcuların tüm prim alacaklarını ödedik, sadece maaşlarda 2 ay geriden geliyoruz. Oyuncularımıza alacaklarının tamamını ödemek için de çabalarımızı sürdürüyoruz.
Altaş Denizlispor yönetimi olarak bu kulübe en iyi şekilde hizmet etme arzumuz ilk günkü kadar devam ediyor. Hep gücümüzü ve haddimizi bilerek hareket ettik. Kulübü bir yandan sportif olarak başarıya taşımak için gayret gösterirken bir yandan da bundan sonraki yıllarda ekonomik olarak daha kötü günler yaşamaması için ince eleyip, sık dokuduk. Bu anlayışımızı da sürdüreceğiz.

Sahada verilen mücadele veya alınan sonuçlar sebebiyle tenkit ve eleştirilere her zaman saygı gösterdik. Olumlu eleştirileri hep yol gösterici olarak gördük ve üstünde değerlendirmeler yaptık. Eleştirilmekten hiç korkmadık. Göreve geldiğimiz günden itibaren hep şeffaf bir yönetim sergileyeceğimizi söyledik ve bugüne kadar bundan taviz vermedik. İşimize gelse de, gelmese de hep gerçekleri kamuoyuna açıkladık. Son dönemlerde şahsım ve yönetim kuruluma karşı dayanılması zor eleştiriler yöneltilmeye başlandığını üzülerek görüyorum. Hak etmediğimiz bu eleştirileri belli bir düzeye kadar sineye çekebiliriz, çektik de. Ancak gelinen noktada, özellikle sahte sosyal medya hesaplarından yapılan eleştiriler maksadını aşmaya başlamış gerek şehrimizin protokolüne gerekse sınırsız hizmetleri ortaya koyan yöneticilerimiz ile ilgili yapılan asılsız yorum ve haberler ile ilgilide harekete geçtiğimizin bilinmesini istiyoruz. Yapılan yorum ve haberler sadece yıldırma politikası olup kendi kişiliklerini ortaya çıkardığı gibi sadece ve sadece kulübümüze zarar vermektedir.

Hedefimiz ligde kalmak dedik, ‘Denizlispor gibi bir kulübün hedefi şampiyonluk olmalı’ diyerek tepki gösterdiler.
Üst üste iki maç kazandık, ‘Bu takım Play-off oynar ama yönetim küçük düşünüyor’ dediler.
Kulübün borcu şu kadar diye rakam verdik, ‘Gelirken niye borçları kabul ettiniz’ dediler. Hedefimiz ilk yarıyı 20 puan veya üzerinde tamamlamak dedik, ‘Böyle hedef mi olur’ dediler.
Kulübümüze maddi manevi destek sağlamak amacıyla kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geliyor ve istişareler yapıyoruz. Bu ziyaretlerde forma hediye etmemiz bile suçmuş gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Bu tür eleştirilerin maksadının, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu aşikardır. Gelinen noktada verdiğimiz emeklerin, çektiğimiz çilelerin hiçmiş gibi görülmesine ve eleştiri dışına çıkmaya başlanıp iftira ve hakaretlere varmasına sessiz kalmamız mümkün değildir.

MALİ TABLO

Mali tablo ile ilgilide sizlere kısaca bilgi vermek istiyorum.
Değerli arkadaşlar 30.12.2021 tarihi itibari ile kulübümüzün toplam borcu 153 milyon 126 bin 976 TL’dir. Bu borcun sadece TL olan bölümü 3 milyon 577 bin 189 TL’dir.
EURO olarak da 213 bin EURO bizim dönemimize ait borçtur.
Geri kalan borcun 78 milyon 615 bin 704 TL’si 03.08.2021 tarihli bilanço ile bize devir edilendir.
Pandemi indirimlerinin iptali nedeni ile gelen 640 bin 700 EURO,
Pandemi indirimlerinin iptali nedeni ile gelen 1 Milyon 966 bin 891 TL,
Fesih tazminatları ve para cezalarından gelen 3 milyon 201 bin 655 EURO,
Fesih tazminatları ve para cezalarından gelen 22 bin 500 ABD DOLARI,
30 milyon TL de kur farklarından gelen borcumuz vardır.
Kısacası 153 milyon TL borcun 6 milyon 577 TL’si bizim dönemimize aittir.
Bu bilgileri de şundan dolayı vermek istedim. Bazı sitelerde borcu 78 milyon TL olarak almışız ve 153 milyona TL’ye çıkarmışız şeklinde haberler yapılıyor. Böyle bir şey yok. Biz şeffaf bir şekilde bunu da sizinle paylaşmak istedik.

TRANSFER TAHTASI KONUSU

Bir süre önce transfer yasağı ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşmıştık. Şu anda transfer tahtasını açabilmemiz için 100 milyon TL’ye ihtiyaç var. Benim ve ekibimin bunu karşılayacak gücünün olmadığını ifade etmek istiyorum. Buna rağmen transfer tahtasını açabilmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğumuzu tüm kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Ancak işimiz hiç de kolay değil. Transferi açabilirsek kadromuzu güçlendireceğiz. Açamadığımız taktirde mevcut kadromuzla yolumuza devam edeceğiz. Biz teknik heyetimize de, futbolcularımıza da güveniyoruz.

YASAKLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP

12 Ocak tarihinde başlayacak transfer dönemi öncesi, transfer yasağını kaldırabilecek birileri varsa, görevi hemen devretmeye hazırız. Bunu görevden kaçtığımız için değil, Denizlispor Kulübü’nün bu çıkmazdan bir an önce kurtulması ve yoluna daha emin adımlarla devam etmesi için yapmaya hazırız. Kişiler ve yönetimler gelip geçicidir. Bizden önce onlarca başkan, yüzlerce yönetici buraya hizmet verdi. Biz de bu zincirin sadece bir halkasıyız.
Ancak ortada çok ciddi bir gerçek var. 12 Ocak 2022 tarihine kadar, önceden gelen tüm futbolcular yasak listesine girecek. Bu rakam sadece yabancı oyuncularda 88 milyon TL’dir. Yaklaşık 12 milyon TL’de ayrı olan yasaklar var. Toplamda yaklaşık 100 milyon TL’ye yakın transfer yasağımız var. ‘Biz bu yasağı kaldırırız gerekeni yaparız’ diyecek varsa bu saatte teslim etmeye hazırız. Denizlispor’un menfaatleri için bu makamdan ayrılmaktan hiç gocunmayız. Yeter ki, Denizlispor ayakta kalsın.
Toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başta Denizlispor camiası olmak üzere herkesin yeni yılını kutluyor, yeni yılın ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL