Yaşam

Başkan Güngör Çivril’de Balıklandırma Çalışmalarına Katıldı!

Başkan Güngör Çivril’de Balıklandırma Çalışmalarına Katıldı!

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ‘Su Kaynakların Balıklandırılması Projesi’ kapsamında düzenlenen Işıklı Baraj Gölü’nde etkinliğe katıldı.

Çivril’in Beydilli Mahallesi’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Güngör, Işıklı Gölü’ne bırakılan yavru sazanların bölgedeki vatandaşlara büyük katkı sağlayacağını belirtti.

IŞIKLI GÖLÜ’NE 300 BİN SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında, Çivril İlçesi’ndeki Işıklı Gölü’ne 300 bin sazan yavrusu bırakıldı. Işıklı Baraj Gölü’ndeki etkinliğe katılım sağlayan Başkan Güngör “Tarım ve hayvancılığa her zaman destek vermeye devam ediyoruz. Balık, Anadolu’muzun ekonomik ve doğal türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağıdır. Hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan yavru 300 bin sazan balığını bu proje kapsamında Işıklı Baraj Gölü’ne bıraktık. Bu balıklar bölge halkına büyük katkı sağlayacak” dedi.

SU ÜRÜNLERİ KAYNAKLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ TEHDİT EDİLİYOR

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında, Çivril İlçesi’ne bağlı Beydilli Mahallesi’ndeki Işıklı Gölü’ne 300 bin sazan yavrusu bırakıldı. Başkan Güngör program kapsamında yaptığı açıklamada “Işıklı Gölü’ne 300 bin sazan yavrusu bıraktık. Amacımız balık stoklarını gelecek nesillere miras olarak bırakmak. Küresel iklim değişikliği, kirlilik, aşırı ve kaçak avlanma, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. Bu tehdidin sofralar başta olmak üzere hem balıkçılık sektöründe hem de ekosistemde etkili olmaması için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Balıklandırma çalışmaları ayrıca biyoçeşitliliğin arttırılması ve yeni türlerin ekonomiye kazandırılması için de önemli. Bunun için doğal su kaynağında bulunan ekonomik, endemik ve soyu tehlike altında olan türler kuluçkahanelerde üretilerek doğal su kaynaklarına bırakılıyor. Bu sayede türlerin restorasyonu sağlanıyor” şeklinde konuştu.

BALIKLANDIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLECEK

Başkan Güngör yaptığı açıklamada “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm ekonomik balık türlerine ait stokların gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, zaman ve yer yasaklarına uyulması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem taşıyor. Bakanlığımızca yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda sazan yavrusu yanında yeni balık türleriyle de balıklandırma çalışmalarına devam edilecektir. Bu kapsamda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İç sularımızı balıklandırmaya yönelik başlatılan projede emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. ” dedi.

Konuşmalarının ardından teknelerle göle açılan AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, İl Tarım Müdürü Şakir Çınar, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, yavru sazan balıklarını göle bıraktı.

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL