Ekonomi

Bozat, Fac’ın Denizli Temsilcisi Oldu

Bozat, Fac’ın Denizli Temsilcisi Oldu

Türkiye’nin İlk Aktif Hile Denetim Şirketi olan Fraud Audit Corporation’un (FAC) Denizli Temsilcisi Zehra Nihal Bozat oldu.

Fraud Audit Corporation (FAC) Başkanı Adli Muhasebe Uzmanı Dr. Baki Toraman’ın kurduğu Hile Denetimi firması Türkiye’de ilk olma özelliğiyle şirketlere danışmanlık hizmeti veriyor. FAC’ın Denizli Temsilcisi, Zehra Nihal Bozat oldu. Konuya ilişkin konuşan Bozat; “Dünyada yaşanan hızlı gelişim süreci sonucunda şirket ihtiyaçlarının çeşitlenmesi, gelişmesi ve değişiminin yarattığı beklentilerin doğrultusunda İstanbul’da kurulmuştur. FAC, ulusal ve uluslararası platformda faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk hile denetimi şirketidir. Alanında uzman ekibimiz şirketlerin bağımsız denetim, kurumsallaşma, iç denetim, iç kontrol sistemlerinin kurulması, stratejik yönetim danışmanlığı, bağımsız denetim, hile denetimi, dava destek danışmanlığı konularında şirket ihtiyaçlarına çözüm üretmek destek vermektedir” dedi.

FAC, UZMAN KADROSUYLA HİZMET VERMEKTE

Bozat, şunları söyledi: “Şirketlerin yaşadığı en büyük sorun kusursuz bir işleyiş sisteminin uzman eksikliği sebebiyle aktif hale getirilememesi sonucunda yaşanan maddi manevi kayıplardır. Şirketler genellikle tek kişilik kurulumlarla başlarken daha sonraları büyümenin getirdiği değişimlerle artık ekip haline gelme, sistem kurma ve uzman desteğine ihtiyaç duymaktadır. Bütün bunları yapabilmek için kurumsallaşmalı şirketin işleyiş döngüsünü iyi oluşturmalıdır. Bu da uzmanlık gerektiren şirket için olmazsa olmaz unsurdur. FAC, uzman ekibiyle, bu noktada şirketlere destek vermekte ihtiyaçları hızlı ve yerinde çözüme ulaştırmakta şirketlerin kayıplarını minimize etme ve kar payını, pazar payını, arttırma büyüme hedeflerini sağlama noktasında uzman kadrosuyla hizmet vermektedir. Şirketlerin hedeflerini tutturması problemsiz işleyişe kavuşmaları FAC’ın öncelikli hedefidir. Şirketinizin misyon, vizyon, hedef ve stratejilerinin belirlenmesi uzman kadromuzla şirketinizin beklentileri doğrultusunda sağlanacaktır.”

“İNSANIN OLDUĞU YERDE HİLE VARDIR”

Öncelikli hedefleri hakkında konuşan Bozat; “Şirketinizi istekleriniz doğrultusunda ve dünya konjonktürü paralelinde işleyen aktif, güçlü, sermaye şirketleri haline getirmek, güvenilir sağlam bilgilerle pazar payını arttırıp hedeflerinizi tutturmanızı sağlamaktır. Hilekâr, işletme sahipleri ya da yöneticileri tarafından sürekli kontrol edilse bile, var olan hileyi görememektedir ve ortaya çıkaramamaktadır. Hilekâr, kendisini denetleyen yöneticilerine karşı, her türlü bilgi ve donanıma sahip olması nedeni ile bir adım önde olurlar. Bu avantajı hilekârın elinden almanın yolu ise, işletme sahipleri veya yöneticilerin hileyi ortaya çıkartabilmesi için bu konuda eğitimini almış sertifikalı bağımsız adli muhasebe uzmanlarınca hile odaklı denetimin yapılması gerekir. Çünkü Bağımsız Adli Muhasebe Uzmanları, hile uzmanları, yoğun bir muhasebe bilgisine sahip olduğundan, muhasebe, denetim, finans, sayısal yöntemler, hukuk, davranış bilimleri içinde yer alan araştırma, sorgulama, kanıt toplama analiz etme ve değerlendirme aşamasında kullanılan, yasal hedefleri ve amaçları doğrultusunda verileri etkin bir biçimde rapor haline getirir” ifadelerini kullandı.

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL