Siyaset

Çevre Bize Emanet

Çevre Bize Emanet

Dünya Çevre Günü dolayısıyla AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı’nın öncülüğünde  “Çevre Bize Emanet” anlayışıyla düzenlenen etkinlikte toprakla buluşacak olan fidanlar; AK Partili Gençler tarafından Pamukkale ve Merkezefendi’de vatandaşlara dağıtıldı.

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık’ projesi ilkeleri doğrultusunda Bez çantalarda dağıtılan fidanlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Ülkemizi ve Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve zor günler geçirilmesine sebep olan Covid-19 salgını ile mücadeleye de dikkat çekmek ve destek vermek adına, dağıtılan fidanların yanına maskede konuldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saliha Deveci; “ Sağlıklı bir yaşamın temiz doğa ile mümkün olacağı gerçeğini unutmamalıyız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için; Havası, suyu, toprağı daha temiz şehirler, daha sağlıklı daha yaşanabilir yarınlar için “Çevre Bize Emanet”” dedi.

Başkan Yardımcısı Saliha Deveci ayrıca şunları belirtti.

“Yaşadığımız çevre geçmişten bize kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir . Yarınımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bugün bizim oluşturacağımız ortak bir çevre bilinci ile mümkündür.  Millet Bahçeleri, Alternatif ve temiz enerji, Çevre dostu ulaşım, Sıfır Atık ve Sıfır Atık Mavi ile hem çevreyi koruyor hem de şehirlerimize değer katıyoruz. İnsan ve insana dair her meselenin temelinde çevre bilincinin yattığı gerçeğinden hareketle gerçekleştirilen bu projeler vasıtasıyla toplumda farkındalık büyük bir hızla artmış ve çevre konusu önceliklerimizde en üst sıralara yerleşmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, son 18 yıllık dönemde Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak, kurulduğumuz günden bu yana devam eden çalışmalarımızı, hiç ara vermeden; havası, suyu, toprağı daha temiz, iklim değişikliğine karşı dirençli ve düşük karbonlu şehirler hedefi doğrultusunda gayretle sürdürüyoruz. Bugün de Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir farkındalık yaratmak adına Bez torbalarımız içinde, toprakla buluşmaya hazır fidanlarımızı, tedbiri elden bırakmamayı da hatırlatmak adına maskelerle birlikte vatandaşlarımıza ulaştırdık.

Ortak geleceğimiz çevre inancıyla; Şehirlerimizin merkezlerinde açık ve yeşil alanları herkes için erişilebilir kılan Millet Bahçeleri Projesi’ni hayata geçiren, tüm dünyanın gıptayla baktığı Sıfır Atık Projesi’ni hızla gerçekleştiren, ülkemizin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri haline gelmesini sağlayan, temiz denizlerimizin göstergesi sayılan mavi bayraklı plaj sayısında dünya birinciliği hedefleyen, çevre dostu ulaşımı yaygınlaştıran, atık su arıtma tesislerini tüm yurtta yaygınlaştıran partimiz, gerçek anlamda çevreci kimliğini, son 18 yılda gerçekleştirdiği her çalışmasıyla ve gelecek hedefleriyle ortaya koymuştur.

İl başkanımız Necip Filiz’in öncülüğünde; Doğanın sahibi değil, bir parçası olduğumuz bilinciyle gelecek nesillere, yeşiliyle mavisiyle daha temiz bir çevre bırakmak, farkındalık ve duyarlılık sahibi bireyler yetiştirmek için 2020 yılı teması ‘Biyoçeşitlilik’ olan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ‘çevre bize emanet’ diyoruz. Tüm insanlığın geleceğe daha iyi bir çevre bırakmak için daha fazla bilinçlenmesine ve çevre konusunda toplumsal farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyoruz.”

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL