Dünya

Denizli Esat Sivri Ortaokulu Erasmus Projesini Başarıyla Tamamladı

Denizli Esat Sivri Ortaokulu Erasmus Projesini Başarıyla Tamamladı

Denizli Esat Sivri Ortaokulu 04-08 Nisan 2022 tarihlerinde ErasmusKA229 ‘Let’s “Sharpen Our Minds and Enrich Our Minds
by Creating Our TV Channel’ adlı projemizin Türkiye Hareketliliği proje öğretmeni Meltem Akol önderliğinde yürütülen çalışmalarla, yabancı 24 kişilik grup ve toplamda 100 kişilik ekiple sona erdi.

Proje öğretmeni Meltem Akol yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Okul bahçesinde, okul öğrencileri, yabancı ülkeden gelen öğrencileri, öğretmenleri, Harmandalı Zeybek dansı ile
ve hazırladıkları koro ile tüm dünya dillerinde misafirlerine “Hello” şarkısını söyleyerek karşıladılar. Proje etkinlikleri, Romanya’nın online olarak katıldığı Portekiz, Yunanistan, Letonya’nın fiziki olarak katıldığı blended şekilde yaptığımız çalışmalarla yapıldı.

Proje öğrencilerimiz 5 ülke şarkılarından oluşan koroda şarkılar söylediler. İngilizce şarkılarla, geleneksel Portekiz dansı ile, damat halayı ile dans şovu gerçekleştirdiler. 5 ülke öğrencileri, akran zorbalığı hakkında, sözlerini kendilerinin yazdığı, yaptıkları şarkı çalışmalarını birbirlerine sundular.

Yaptığımız sunumla yabancı bir dil öğrenmede müziğin sihirli etkisinden bahsettik. Yaptıkları çalışmalar ile öğrencilerin 5 dilde şarkı söyleyebilen uluslararası bir koro oluşturabildiklerini yaptıkları kısa süreli çalışmalar ile kanıtladık. Katılımcı öğrencilere, İngilizceyi öğrenmeyi eğlendirici bir şekilde destekleyen, şarkıların gücünü kullanabilecekleri Lyricstrainning Web 2 aracını nasıl kullanabileceklerini öğretti.

Proje öğretmeni Meltem Akol’un sözlerini yazdığı, Denizli’yi tanıtan, ‘Çayır çimen geze geze..’ şarkı ezgisiyle birleştirdiği ‘Denizli All Around’ şarkısını dinleyip, hazırlanan etkinlikler ile Denizli’yi ne kadar iyi öğrendiklerini Quizizz Web 2 aracı uygulaması ile test ettiler.

Romanya’lı öğrencilerin, Blooket Web 2 aracı ile hazırlandıkları 5 ülke dili, ülkelerin geleneksel müzik aletlerinin hakkında hazırladıkları interaktif çevrimiçi oyunla eğlenceli, hırslandırıcı dakikalar yaşadılar. Okulumuz 5/B dil sınıfının Çevre kirliliğini vurgulayan ‘DON’T KILL THE WORLD ‘ adlı tiyatro tadındaki koro çalışmasından sonra yapılan etkinlikte öğrenciler, uluslararası takım çalışmaları ile ‘SAVE THE WORLD`’ DÜNYAMIZI KORUYALIM’ adlı kolektif şekilde şiirler yazdılar.

Müzik öğretmenimizin önderliğinde öğrencilerimizin hazırladığı İngilizce şarkılar izleyenleri büyüledi. Öğrenciler, kendileri için hazırlanan drama gösterilerini seyrettiler. 5 Ülke öğrencileri yaptıkları çalışmalar ile kendi ülkelerine özgü müzik geleneksel aletlerini tanıttılar. Türk
öğrenciler de onlara Hayri Dev ile çurayı, Halime Özke ile sipsiyi ve neyi tanıttılar. Sergilenen canlı performanslar ile öğrenciler cura, ney, saz ve gitar dinlesine katıldılar.

İngilizce öğretmeni Gülçin Bağcıoğlu misafirlerimize Türk Kültürümüzün önemli bir parçası olan Ebru Sanatını anlattı. Öğrenciler ebru sanatı ile kendi resimlerini yaptılar ülkelerine götürdüler. Düzenlenen gezi ile Kömürcüoğlu Mermer Sanat Galerisinde mermer eserler incelendi. Öğrencilere verdikleri hediyelerle Türk misafirperverliği i gösteriler. İngilizce Rehber eşliğinde Pamukkale, Hierapolis ve Laodikya gezildi. Gezide tüm ülke öğrencilerinin katıldığı ve yaptığı çalışma ile Pamukkale, Hierapolis ve Laodikya Belgesel filmi çekimi gerçekleştirildi.

Okul Aile Birliği ve öğrenci velilerimizin yaptığı sunumlar ile yabancı misafirlerimiz Türk yemeklerini tattılar, Türk misafirperverliği gördüler. Okul dışı yaptığımız gezilerde Denizli halkının misafirperverliği ile karşılaşan Erasmus takımımız çok güzel
duygular ile ülkemizden ayrıldılar.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL