Ekonomi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde İşkur Destekli İstihdam Garantili Kurs Başladı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde İşkur Destekli İstihdam Garantili Kurs Başladı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetim Kurulu, sanayicinin nitelikli iş gücüne katkı sağlamak amacı ile ‘Tekstil Model Makineci’ kursu için Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü, Honaz İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Honaz Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ortaklaşa bir protokol çerçevesinde gerçekleştirildi.

Protokol kapsamında 14 işsize 352 saat “Tekstil Model Makineci Eğitimi” Denizli Organize Sanayi Bölgesi DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezinde verilecektir. Eğitimler, Tekstil Teknolojisi öğretmenleri tarafından teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Kursiyerlere kurs süresince günlük 166 TL harçlık İŞKUR tarafından ödenecektir. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler Denizli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil firmalarında istihdam edilecektir. Böylelikle hem sanayicinin işgücü ihtiyacı karşılanıp hem de kursiyerlerin istihdamı sağlanacaktır.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet TAŞ,“Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Kurulumuz nitelikli iş gücü arayışında olan sanayicimizi yalnız bırakmıyor. İŞKUR destekli ‘Tekstil Model Makineci’ kursumuzu açtık. Bu kursta Organize Bölgemiz firmalarımızın tekstil makineci ihtiyacını gidereceğiz. Ayrıca 14 kursiyerimize de istihdam garantisi sağlayan bir kurs açtık. Kursiyerlerin eğitim ihtiyaçlarını firmalarımız ile birlikte sağlıyoruz. Mesleki Eğitim bizim için önemli. Kursa istihdam garantisi veren firmalarımıza da ayrıca teşekkür ederim.Kurslarımız bölgemizin Mesleki Eğitim Merkezinde, “Tekstil Teknolojileri’ alanında uzman usta öğreticiler ve öğretmenler tarafından verilecektir. Kurs sonunda katılımcılara kursa katılım belgesi verilecek, kursiyerlerimize de İŞKUR günlük harcırah ödeyecektir.Bölgemizin insan gücü ihtiyacını karşılamaya dönük kursları her zaman açıp gençlerin istihdamını da sağlayan çalışmalara hız veriyoruz.” dedi.

Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih IŞIK, kursiyerleri yerinde ziyaret etti. Burada, kursiyerlere başarılar dileyen IŞIK, ardından incelemelerde bulundu. Kursa katılan kursiyerlere kursa katıldıkları süreç içerisinde Denizli İŞKUR tarafından günlük 166 TL ödeme yapılacak ve ayrıca kursiyerlerin genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri Denizli İŞKUR tarafından karşılanacaktır. 14 kursiyer ile 06.12.2021 tarihinde başlayan kurs, 06.02.2022 tarihinde sona erecek.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL