Kültür-Sanat

Denizli sanayisinin 50 yıllık yolculuğu kitaplaştı

Denizli sanayisinin 50 yıllık yolculuğu kitaplaştı

ÖNCÜLERİN YOLU

Gazeteci-yazar Seval Uysal’ın Denizli sanayisinin 50 yıllık serüvenini aktardığı Öncülerin Yolu kitabı okurlarıyla buluştu. Sponsorluğunu DESİAD’ın yaptığı kitap için dün sosyal mesafe kurallarına uyarak küçük bir tanıtım gerçekleştirildi.

Skycity toplantı salonunda gerçekleştirilen küçük çaplı toplantıya DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Ticaret Odası Başkan Vekili Melek Sözkesen’de katıldı.

DENİZLİ ÜÇLEMESİ TAMAMLANDI

Gazeteci-yazar Seval Uysal kitabın iki yıllık araştırma ve saha çalışmaları sonucu ortaya çıktığını belirterek “Bu kitap tekstilin serüvenini anlattığım Onların Hikayesi ve Denizli’nin kentleşme sürecini aktardığım Şehrin İzleri ile üçüncüsü oluyor. Böylece Denizli üçlemesini tamamlamış oluyorum. Böylece kent belleğine bir katkı olduğunu ve son 50 yılı kayıt altına alındığını düşünüyorum.Bu kitabı yazmama vesile olan ve teşvik eden DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederim. Öncülerin Yolu’nu okurken; 1920’lerdeki genç Cumhuriyetin milli ve yerli sermaye yaratma projelerinden biri olan Şemsi Terakki’den, 90’ların sonunda ortaya çıkan Anadolu Kaplanlarına kadar bir yol izleyeceksiniz. İki yıllık araştırma ve saha çalışması ortaya çıkan kitapta; belge, fotoğrafın yanı sıra birinci kuşağın birinci ağızdan anlatımlarını da okuyacaksınız”

GEÇMİŞ GELECEĞİN ANAHTARIDIR

DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu’da şöyle konuştu: “DESİAD Yönetim Kurulu olarak bizler; işletmelerimizin geleceği için mücadele ederken, vizyon hedeflerimizi oluşturmaya, stratejik yol haritalarımızı belirlemeye çalışırken işletmelerimizin bu seviyelere gelmesini sağlayan firma ve aile kültürlerimizin de unutulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlayışla, yarınları kurgularken şirket ve aile kültürlerimizin gelecekte oluşacak şartlara uyumlanmasının-hizalanmasının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu düşünceden hareketle, işletmelerimizin bu günlere nasıl geldiğinin veya ekonomik dalgalanmalardan nasıl etkilendiğinin, kurumsal kültürün nasıl bir süreç ve dinamikler silsilesi içerisinde şekillendiğinin bilinmesinin gelecek için kurguladığımız iş modellerine bir nebze de olsa katkı koyabileceğini düşündük. Değerli dostumuz Gazeteci-Yazar Sayın Seval Uysal’ın üst seviyede ve uzun süren emekleri ile Denizli ticari hayatını 1920’lerden başlamak üzere tekrar gözden geçirdik. İki yılı aşkın bu meşakkatli dönemde değerli bir eser ortaya çıktığı inancındayız. Az sonra okuyacağınız eserde farklı sebeplerden dolayı (sağlık, randevu alamama, takvimlerin çakışması vb.) yer veremediğimiz firma ve aileler olabilir. Eserimizde, bölgemizin ticari ve sınai hayatına katkı koyacağına inandığınız ve yer bulamadığını düşündüğünüz konu başlıkları için tarafımızı bilgilendirmeniz halinde, sonraki yayınlarımızda yer verebileceğimizi de memnuniyetle ifade etmek isterim.”

DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Melek Sözkesen’de Öncülerin Yolu kitabıyla Seval Uysal’ın şehrin sanayi tarihine ışık tutarak, geçmişi kayıt altına aldığını ve kent belleğine önemli bir katkı yaptığını söylediler.

Konuşmaların ardından Uysal üyelere kitabını imzaladı.

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL