Spor

Denizli Teknokent Koleji Bitek Kampüsü Türkiye 3’üncüsü

Denizli Teknokent Koleji Bitek Kampüsü Türkiye 3’üncüsü

Denizli Teknokent Koleji Bitek Kampüsü Basketbol Genç Kızlar Takımı, Şanlıurfa’da düzenlenen Basketbol Gençler B Kızlar Türkiye Birinciliği müsabakalarında Türkiye 3’üncüsü olarak büyük bir başarı elde etti.

Okul Sporları Federasyonunun 2021-2022 yılı faaliyet programında yer alan Basketbol Gençler B Kızlar Türkiye Birinciliği müsabakaları 1-5 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapıldı. Denizli’yi temsil eden Denizli Teknokent Koleji Bitek Kampüsü, Türkiye 3’üncüsü olarak Denizli’ye kupayla döndü. B Grubu’nda ilk maçında Ankara Tema Anadolu Lisesi’ni 57-55 mağlup eden temsilcimiz, ikinci maçta da İstanbul Özel Haliç Doğa Koleji’ni 69-43, grubun son maçında da Samsun Gülizar – Hasan Yılmaz Spor Lisesi’ni rahat geçerek grubunu lider tamamladı.

Dörtlü finalde A Grubu’nun 2’ncisi İstanbul Açı Koleji’ne 53-48 mağlup olan ve final şansını kaybeden temsilcimiz 3’üncülük maçında Ankara TED Koleji’ni 87-59 mağlup ederek Türkiye 3’üncüsü olarak bir ilke imza attı.

“BİRİNCİLİK İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Denizli Teknokent Koleji Bitek Kampüsü Kurucusu Feridun Turgut, “Denizli tarihinde bir ilki gerçekleştirerek liseler seviyesinde kız basketbolda üçüncü olduk. Teknokent Bitek ailesi olarak yarından itibaren kız basketbolcularımız ve koçumuz Ali Yaşatürk ile kıl payı kaçırdığımız Türkiye birinciliğini ilimize getirmek için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlklerin koleji Denizli Teknokent Koleji Bitek Kampüsü” diye konuştu.

“BİZE DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Denizli Teknokent Koleji Bitek Kampüsü Basketbol Takımı Antrenörü Ali Yaşatürk, “Türkiye 3’üncüsü olduğumuz için özür dileyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Esentepe’de 5 yıl önce başlayan sporcularımız Denizli’yi zirveye çıkardılar. Bize destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL