Genel

Denizlili Gönüllü Avukatlar Deprem Bölgesine Gidiyor

Denizlili Gönüllü Avukatlar Deprem Bölgesine Gidiyor

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde yürütülen olay yeri inceleme, delil tespiti gibi hukuki süreçlere destek olmak amacıyla Denizli’den de onlarca gönüllü avukat göreve hazırlanıyor.

Ceza hukukunda delil olmadan sanığın cezalandırılmasının mümkün olmadığını belirten Denizli Barosu  Deprem Komisyonunda gönüllü Avukat Uğur Şimşek,  “Delil tespitleri ve bir zorunluluk olan enkaz kaldırma işlemlerinin koordineli, süratli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gönüllü avukatlar olarak deprem bölgesinde olacağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkisini gösteren asrın felaketi deprem bölgesine gönüllü avukatlarda hukuki süreçlere destek olmak için gitmeye başladı. Denizli’den de onlarca gönüllü avukat bölgede görev yapacak. Denizli Barosu İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan Deprem Komisyonunda gönüllü olarak görev alan Avukat Uğur Şimşek, süreçle ilgili şu bilgileri verdi, “Deprem bölgesi için Barolar tarafından deprem afetinde yaşamını yitiren, yaralanan ve zarar gören vatandaşlarımız adına Cumhuriyet Başsavcılıklarına toplumsal hassasiyet ve duyarlılığın göstergesi olarak suç duyurularında bulunulmuştur. Bu nedenle mühim olan etkin bir soruşturma yapılarak delillerin tespitinin sağlanması, adaletin tesis edilmesidir. Ceza hukukunda delil olmadan sanığın cezalandırılması mümkün değildir. Zira geçmiş yıllarda yaşanan benzer olaylarda bu hususlar acı şekilde tecrübe edilmiş, sorumlular vicdanlarda yaralar açacak şekilde cezasız kalmıştır”

“Bu kapsamda binlerce gönüllü Avukat ordusu ile Barolar Birliği nezdinde ‘Deprem Komisyonları’ kurulmuştur. Adalet Bakanlığı ve Barolar Birliği arasında varılan mutabakat gereği Deprem Sahasında Avukat-Bilirkişi-Kolluk Kuvvetinden oluşan heyetler vasıtası ile ‘Delil Tespiti’  yapılması kararlaştırılmıştır. 16 Şubat 2023 itibariyle de bu çalışma başlamıştır. Delil tespiti işlemlerinin depremzede vatandaşlarımızın hassasiyetleri ve sağlık koşulları da gözetilerek bir an evvel ivedilikle yapılması önem arz etmektedir. Deprem bölgesinde delillerin tespitinin yapılmada,  enkaz kaldırma çalışmalarının başlamaması, ancak bu işlemlerin de koordineli şekilde süratle ve birlikte gerçekleştirilmesi gerektiği aşikardır. Denizli Barosu Deprem Komisyonunda gönüllü avukat arkadaşlarımızla da ilk olarak Adıyaman’da olacağız. Hukuki sürecin bir an evvel başlaması ve sahada gerekli tespitlerin yapılmasını vatan borcu bilen binlerce hukukçu adına bu açıklamayı yapmayı şahsım adına borç biliyorum. Bir kez daha depremde yaşamını yitiren canlarımıza Allah dan rahmet, yaralılarımıza şifa, kederli ulusumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL