Ekonomi

Denizli’nin İlk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı BATI EGE GYO’DAN BAŞARILI HALKA ARZ

Denizli’nin İlk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı BATI EGE GYO’DAN BAŞARILI HALKA ARZ

Denizli’nin İlk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Batı Ege GYO halka arzı başarıyla tamamlandı. Konsorsiyum Lideri Halk Yatırım Menkul Değerler tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada nihai halka arz fiyatının 3 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Yatırımcılardan yoğun ilgi gören işlemde, arz edilen paylara toplam 3,74 kat talep geldi.

Türk gayrimenkul sektörünün lider kuruluşu Sinpaş ile tekstil sektörü ve Ege bölgesinin önde gelen yatırımcılarından olan Baltalı Grup iş birliği ile kurulan Batı Ege GYO’nun halka arzı yatırımcısından gördüğü yüksek ilgiyle halka arzını başarıyla tamamladı.

Ortak satışı olmaksızın tamamı sermaye artışı ile gerçekleştirilen halka arz ile Batı Ege GYO, halka arz edilen 290.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirilmiş; buna göre halka arz büyüklüğü 870.000.000 TL olmuştur.

Halk Yatırım Menkul Değerler tarafından halka arz işleminin sonucuna ilişkin olarak 04.12. 2023 tarihinde KAP’ta gerçekleştirilen açıklamada halka arz edilen payların %10’unun Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılara %70’i Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar, %20’si Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara satıldığı belirtildi. Halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2,04 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara yaklaşık 10,82 katı, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara 1,50 katı oranında talep geldi.

*Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı: Gerçekleştirdiğimiz halka arzın başarısı Denizli için bir gururdur*

Başarılı geçen halka arz sürecini değerlendiren Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı, “Yatırımcıların gösterdiği bu ilgi, Denizli’nin ilk GYO’su olma özelliğiyle de hepimizin gururudur ve şirketimize duyulan güveni ifade etmektedir” dedi.

Batı Ege GYO’nun başarılı performansını katlayarak sürdürmeyi hedeflediklerini paylaşan Baltalı, “Halka arz ile birlikte Batı Ege GYO’nun öz sermayesini daha da güçlendirdik. Denizli’de yatırımlarımızı arttırmaya ve Denizlililere sunduğumuz ürün portföyümüzü genişletmeye devam edeceğiz, ilgi gösteren tüm yatırımcılara teşekkür ederiz.”

Şirketin paylarının BEGYO işlem kodu ile 8 Aralık Cuma günü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

KAP’ta gerçekleştirilen açıklama;

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1221734

BATI EGE GYO A.Ş. Hakkında:

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Denizli’de ve tüm Ege Bölgesi’nde gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlar geliştirmek amacıyla kurulmuş bir yatırım şirketidir. Türk gayrimenkul sektörünün lider kuruluşu Sinpaş ile tekstil sektörü ve Ege bölgesinin önde gelen yatırımcılarından olan Baltalı Grup iş birliği ile kurulmuştur. Kendi alanlarında öncü olan bu iki kuruluş, bilgi birikimlerini ve kurumsal yeteneklerini gayrimenkul sektöründe birleştirerek güç birliği yapmışlardır. İki başarılı şirketin sinerjisiyle yola çıkan Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ilk yatırımını Denizli’de, Denizli’nin ilk karma kullanımlı konut ve alışveriş merkezi projesi olan AquaCity ve AquaMall AVM ile hayata geçirmiştir. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, toplam 228 bin metrekare alan üzerine kurulu bir projeyi hayata geçirerek Denizli’de ve Ege Bölgesi’nde adından söz ettiren bir şirket olacağını tüm kamuoyuna göstermiştir. Aquacity; 228 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen proje, farklı konseptlere sahip evler, çok katlı iki residence kulesi, çocuk oyun alanları, organik pazar, yeme içme alanları ve alışveriş merkezi içeren karma kullanımlı bir projedir. Eşsiz konsepti, alışveriş alanları ve sosyal olanaklarıyla Denizli’nin ve Ege’nin yeni buluşma noktası haline gelmiştir. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bu ilk projesinin ardından Türkiye’nin en büyük projelerine imza atmak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL