Ekonomi

DHL Express Türkiye Denizli’de yeni hizmet merkezini açtı

DHL Express Türkiye Denizli’de yeni hizmet merkezini açtı

DHL Express Türkiye, Denizli’de yer alan hizmet merkezinin kapasitesini 4 kat artırarak yeni adresinde faaliyete geçti. Toplam 953 bin euro yatırım yapılan yeni hizmet merkezi, güneş enerji santralleri sayesinde kendi elektrik enerjisini karşılayan bir tesis olma özelliği taşıyor.

DHL Express Türkiye, yeni yatırımlarıyla hizmet ağını ve müşterilerinin uluslararası hızlı hava taşımacılık taleplerini karşılamak için hizmet noktalarının kapasitesini genişletmeye devam ediyor. Hizmet kalitesini sürekli artırma hedefi doğrultusunda yenilenen Denizli Hizmet Merkezi’nin açılışına, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu ve Genel Müdür Yardımcıları, DHL Express Denizli Hizmet Merkezi çalışanları ve müşterileri katıldı.

Denizli’deki hizmet merkezini toplam 953 bin euro değerinde yatırımla, yaklaşık 4 kat büyüten DHL Express Türkiye, 730 metrekaresi operasyon alanı olmak üzere toplam 1050 metrekare büyüklüğündeki tesisinde müşterilerine hizmet vermeye başladı. Şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine uygun şekilde kurulan Denizli Hizmet Merkezi, güneş enerjisi santralleriyle kendi elektrik enerjisini üretiyor. Merkezde ayrıca 6 adet elektrikli araç şarj istasyonu altyapısı da bulunuyor.

Açılışta konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli’nin tarihi boyunca ticaretin merkezi olduğunu, medeniyetlere ev sahipliği yapan bu bölgenin ticaret alanında mahir olduğunu söyledi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki konuşmasına şöyle devam etti: “DHL Express yeni binasını, hemen Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında, çok stratejik bir bölgede açtı. Lojistik imkanlarla bölgenin donatıldığını söyleyebiliriz. Ayrıca bu merkezin güneş enerjisi santralleriyle kendi enerjisini üretmesinden ve elektrikli araçlar kullanılmasından da çok memnun oldum, bunun başka şirketlere emsal olmasını umuyorum. DHL’in Denizli Hizmet Merkezi açılışına sevgi dahil, mutluluk dahil diyor, hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Yeni hizmet merkezinin açılışında konuşan DHL Express Türkiye CEO’su Volkan Demiroğlu, Denizli’nin Türkiye’nin önde gelen sanayi, ihracat ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirterek, şehre ve çevre illerine yüksek kalitede uluslararası lojistik hizmet sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Demiroğlu, “Ülkemizde hızlı hava taşımacılığının lideri ve kurucusu olarak yeni yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Müşterilerimize yürüme mesafesinde hizmet sunabilmek hedefimiz doğrultusunda 2022 yılında 250 civarında olan servis noktası sayımızı 2023’te 3 katına çıkardık. Yeni hizmet merkezi açılışlarımızın yanı sıra Denizli’de olduğu gibi operasyon alanlarımızı büyüttüğümüz merkezlerimiz de oldu. Şirket olarak Denizli’de 1989 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Denizli sahip olduğu ihracat potansiyeliyle sektörümüz ve DHL Express için çok önemli bir şehir. Biz de buradaki müşterilerimize daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek için merkezimizi yaklaşık 4 kat büyüttük. Diğer taraftan yeşil lojistiğin öncüsü olma misyonumuzla Denizli’deki merkezimizi sürdürülebilirlik hedeflerimize uygun olarak tasarladık.” dedi.

DHL Hakkında

1969 yılında kurulan DHL, lojistik sektörünün lider global markasıdır. DHL bünyesinde yer alan birimler, ulusal ve uluslararası paket teslimatından e-ticaret gönderi ve taşımacılık çözümlerine, uluslararası ekspres kara, hava ve deniz yolu taşımacılığından endüstriyel tedarik zinciri yönetimine uzanan benzersiz bir lojistik hizmet portföyü sunar. Dünya çapında 220’yi aşkın ülke ve bölgede yaklaşık 395 bin çalışanıyla DHL, müşterilerinin sınırları aşmasına, yeni pazarlara ulaşmasına, işlerini büyütmesine ve gönderilerini sevdiklerine ulaştırmasına yardımcı olur.

Teknoloji, yaşam bilimleri, sağlık, mühendislik, üretim & enerji, perakende ve otomotivin de aralarında bulunduğu pek çok büyümekte olan pazar ve sektöre özel çözümleriyle “Dünyanın lojistik şirketi” olarak konumlanan DHLDHL Group’un bir parçasıdır. Grup, 2022 yılında 94 milyar euro gelir elde etmiştir. Gerek sürdürülebilir ticaret uygulamaları gerekse topluma ve çevreye karşı duyduğu sorumlulukla, dünyaya pozitif katkı sağlayan DHL Group, 2050 itibarıyla sıfır emisyon hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır. DHL Express, DHL Group’un uluslararası ekspres hava taşımacılığı alanında faaliyet gösteren global lider firmasıdır.

DHL Express Türkiye Hakkında

1981 yılında kurulan DHL Express Türkiye, geniş müşteri kitlesiyle Türkiye’de hızlı hava taşımacılığı sektörünün lideri konumundadır. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından günde toplam 4 uçuş gerçekleştiren DHL Express, İstanbul’un iki yakasından da uçak kaldıran “Ekspres Hava Taşımacılığı” firmasıdır. DHL Group bünyesinde yer alan DHL Express, yakın zamanda 135 milyon Euro yatırımla İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirilen yeni Gateway binasında hizmet vermeye başlamıştır.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL