Yazarlar

Diş Hekimi Erdal Ersan’ın Yeni Yazısı

Diş Hekimi Erdal Ersan’ın Yeni Yazısı

HİJYEN BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK HASTALIĞA NEDEN OLAN PLAKLARIN KALDIRILMASINI EN ÜST DÜZEYE ÇIKARIR

Ağzınız milyonlarca bakteriyle dolu. Ancak paniğe kapılmayın: Çoğu iyi huylu ve hatta faydalıdır. Bununla birlikte, ağız sağlığınıza zarar verebilecek diş çürümesine veya periodontal (diş eti) hastalığa neden olan bazı bakteriler vardır.

Bu hastalığa neden olan bakteriler, diş plağı adı verilen diş yüzeylerinde kalan gıda parçacıklarından oluşan ince bir biyofilm içinde beslenir ve çoğalır. Bu bakteri popülasyonlarını ve dolayısıyla hastalık riskinizi azaltmak için, günlük fırçalama ve diş ipi kullanımı yoluyla plak oluşumunu önlemeniz gerekir.

Şimdi, fırçalama ve diş ipi var ve sonra “etkili” fırçalama ve diş ipi kullanma var. Her iki görevin de gerçekleştirilmesi oldukça basit olmakla birlikte, plak temizliğini en üst düzeye çıkarmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.

Tam bir fırçalama seansı yaklaşık iki dakika sürmelidir.

İlk görevle ilgili olarak, diş hekiminiz aksini önermedikçe günde bir veya iki kez fırçalamalısınız. Ve kural olarak sert, agresif fırçalama diş etlerine zarar verebilir. Kaliteli bir diş fırçası kullanarak nazik, dairesel hareketler işinizi görecektir. Sadece ısırma yüzeyleri boyunca köşeler ve yarıklar dahil olmak üzere tüm diş yüzeylerini fırçaladığınızdan emin olun. Ortalama olarak, tam bir fırçalama seansı yaklaşık iki dakika sürmelidir.

Günde en az bir kez diş ipi kullanmalısınız

Ayrıca günde en az bir kez diş ipi kullanmalısınız. Başlamak için, yaklaşık 18 inçlik bir iplik alın ve her bir ucunu bir işaret veya orta parmağın etrafına sarın. İpliği hareket ettirmek için gergin çekerek ve baş parmaklarınızı kullanarak diş ipini dişler arasında rahatlatın. “C” şekli verin ve diş ipini nazikçe yukarı ve aşağı kaydırın. Her iki çenedeki her bir dişin arasına diş ipi girene kadar devam edin.

Etkili bir diş temizliğinden sonra dişlerinizi kaygan ve pürüzsüz hissetmeniz gerekir

Her hijyen seansından sonra dilinizi dişlerinize sürterek ne kadar iyi yaptığınız hakkında kabaca bir fikir edinebilirsiniz – kaygan ve pürüzsüz hissetmeleri gerekir. Herhangi bir pürüz hissederseniz, o bölgede hala bir miktar plak kalmış demektir. Diş hekiminiz, düzenli diş ziyaretlerinizde temizlik etkinliğinizin daha kesin bir değerlendirmesini verebilir. Bu aynı zamanda dişlerinizi gözden kaçan plak ve tartardan temizleyecekleri zamandır.

Profesyonel diş temizliği önemli olsa da, plağı çıkarmak için her gün yaptığınız bakım, optimum ağız sağlığı için oyunun kurallarını değiştirir. Dişlerini fırçalayan ve diş ipi kullanan biri olmak, sağlıklı gülüşünüzü korumanın en iyi yoludur.

Saygı ve Sevgilerimle.

Diş Hekimi Erdal Ersan 

Özel İmplavizyon Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 

Bozkurt/Denizli 

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL