Eğitim

DOSTEK Koleji’nde tek kullanımlık seccade üretimi

DOSTEK Koleji’nde tek kullanımlık seccade üretimi

Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ( DOSTEK ) tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi günleriyle birlikte hiç zaman kaybetmeden maske, siperlik ve ameliyat önlüğü üretimine başladı.

Son olarak 10 bin adet özel baskılı, çek kopart seccade üretimi gerçekleştirildi. Böylece normalleşme sürecinin başlamasıyla vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir şekilde ibadet edebilmeleri sağlandı.

DOSTEK Koleji Okul Müdürü Sadi Öztekin; “Pandemi sürecinde okulumuz; ultrasonik maske makinesi ile 600 bin adet maske üretmiş ve başta Denizli Sağlık Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtımını da sağlamıştır. Bu maskeler; non women kumaştan üretilmiş, ultraviyole ışından geçirilerek sterilizasyonu sağlanmış maskelerdir. Kısa zaman içerisinde AR-GEve numune çalışmaları tamamlanmış olan çocuk ve yetişkin maskelerinin üretimine de başlayacağız. Ayrıca 5 bin adet tek kullanımlık ameliyat önlüğü, 5 bin adet lamineli tulum ve 10 bin adet siperlik üretmeyi başardık. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız isme özel hazırlanan stantlar ile tek kullanımlık seccadelerimizi camilere koyabilirler.”

Konu ile ilgili açıklama yapan DOSTEK Koleji Kurucusu Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, “DOSTEK Koleji üretmeye ve insanlığın hayatına dokunacak faaliyetleri ile üretimin merkezi olmaya devam edecektir.” dedi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL