Dünya

Dünyada #WeLoveDenizli Rüzgarı Esiyor

Dünyada #WeLoveDenizli Rüzgarı Esiyor

Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda Türkiye Şampiyonu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, dünya şampiyonluğu için mücadele ediyor. Özellikle, sosyal medyada #WeLoveDenizli etiketi ile oy kullananlar tüm dünyada Denizli rüzgarı estiriyor.

DENİZLİ, DÜNYA KENTLERİ İLE YARIŞIYOR

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) düzenlediği Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda Türkiye şampiyonu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 27 ülkedeki 58 ayrı kent arasında dünya şampiyonu olmak için mücadele ediyor. Şehirlerin iklim değişikliğine olan farkındalıklarını artırmayı ve iklim değişikliği ile mücadele faaliyetlerini öne çıkarmayı hedefleyen yarışmanın Türkiye şampiyonu Denizli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya oylaması ve online oylama platformlarında yoğun ilgi görüyor. Denizlililer, şehirlerini dünya şampiyonu yapmak için #WeLoveDenizli etiketi ile oy kullanmayı sürdürüyor.

11 Ekim 2020’ye kadar her gün oy kullanılabiliyor

Yarışmada herkes, her gün birçok farklı platformda birden fazla oy kullanabiliyor. Yarışmanın online oylaması https://welovecities.org/tr/denizli/ adresinden, sosyal medya oylaması ise Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarından yapılıyor. https://welovecities.org/tr/denizli/ adresindeki “Denizli İçin Oy Ver” sayfasında yer alan “Şimdi Oy Ver” linkini tercih eden kullanıcılar aynı zamanda Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarında da oy kullanabiliyor. Kullanıcıların her gün 1 kez olmak üzere sosyal medya hesaplarından #WeLoveDenizli etiketi kullanarak yapacağı paylaşımlar yine 1 oy yerine geçiyor.

Büyükşehir hesaplarını beğen, paylaş, yorum yap: 1 oy

11 Ekim 2020’ye kadar sürecek yarışmada Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurumsal sosyal medya hesaplarında, #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşımlara yapılacak beğeni, paylaşım ve yorumlar da oy sayılıyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurumsal Facebook (denizlibuyuksehirbld) hesabından #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşıma gelen beğeni ve yorumlar; Twitter (denizlibld) hesabından #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşıma yapılan retweet’ler; Instagram (denizlibbld) hesabından #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşıma gelen repost’lar oy olarak sayılıyor.

Haydi Denizli şehrine oy ver

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm hemşehrilerini ve tüm Türkiye’yi Denizli adına oy kullanmaya davet etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin doğa ve çevreye bakışıyla dünya kentleri arasında bir yarışmada mücadele etmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, Denizli’nin İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hazırlayan ilk şehirlerden biri olduğunu belirterek, “Birçok şehre örnek olduğumuz İklim Değişikliği Eylem Planımız şehrimizin iklim değişikliği ile mücadelesinde bir mihenk taşı oldu. Türkiye’nin en temiz, en çevreci, en sağlıklı unvanı bulunan şehrimiz inşallah dünya şampiyonu da olur” dedi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL