Eğitim

Eğitimde Yeni Anlayış: Hibrit Modeli

Eğitimde Yeni Anlayış: Hibrit Modeli

Dört yıl önce eğitim sektörüne katılan, gerek ihtiyaç odaklı eğitim tasarımı gerekse işletme yönetimi anlayışı ile açıldığı her yerde büyük talep yaratan EGEBİL Okulları, Denizli’de Efebey Koleji ile buluştu.

EGEBİL Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk TATAR, EGEBİL Okulları Efebey Kampüsü için gerçekleştirilen tanıtım toplantısında yeni dönemin ihtiyaçlarına göre tasarlanan “Hibrit Okul” modelini anlattı.

“ESKİ KÖYE YENİ ÂDET GELDİ!”

EGEBİL Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk TATAR: Yaşadığımız pandemi süreci, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ortaya koymuştur. Eğitim sektöründe “okulculuk” anlayışının tamamen değişmesi ve dönüşmesi söz konusudur. Biz buna eğitimde “Eski köye yeni âdet geldi.” diyoruz. Bu süreç aslında diğer taraftan da en başta öğrencilerimiz için sonra da onları geleceğe hazırlayan kurumlar için ve yatırım yapmak isteyen eğitimciler için tarihi bir dönüm noktası. Dünyada ve Türkiye’de artık yeni nesil öğrenci, öğretmen ve veli profiline hitap edecek olan yepyeni bir okul anlayışı doğuyor. Bu anlayış, yeni normalin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim-öğretim hizmetlerini belli bir zaman sınırlamasından kurtararak okul sınırları dışına, hayatın içine taşıyan ve yüz yüze öğretimle dijital öğretimin bir karması olan “hibrit model” dir. Eğitimde daha çok fırsat eşitliği yaratacak olan bu sistem sayesinde ülkemizde eğitim artık büyük bir sorun olmaktan çıkıp ülkemizin en önemli çözümü hâline gelecektir. Bu amaçla daha önce Egebil Okullarında “Okulhane” modeli olarak uyguladığımız, Türkiye’de bir ilk olan “kişiselleştirilmiş hibrit okul” modelimizi Egebil Okulları Efebey Kampüsü ve Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL