Güncel

Ehliyet fiyatlarında yeni düzenleme gelecek!

Ehliyet fiyatlarında yeni düzenleme gelecek!

Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen ATALAY, son zamanlarda sürekli artan ve sürücü kurslarının en büyük gider kalemi olarak görünen akaryakıt fiyatlarının artması sürücü kursları sektörüne olumsuz yansıdığını belirtti. Yakıt fiyatlarının artmasıyla ile ilgili olarak Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen ATALAY çeşitli açıklamalarda bulundu.

Her hafta yapılan sınavlarda birçok kişi sürücü kurslarının verdiği eğitim ile bilinçli ve bilgili bir şekilde ehliyet almaya hak kazanıyor. Sürekli artan yakıt fiyatları haliyle sektörümüzün maliyet tablosunu da olumsuz etkilemektedir. Bu durumun direksiyon eğitim maliyetine olumsuz yansımasından dolayı önümüzdeki en kısa sürede sektör olarak tekrar yeni fiyat belirlemek için toplanılacağını belirtti.

Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen ATALAY, ‘’Ülke genelinde Denizli ili olarak sürücü kurslarımızın direksiyon sınavlarında yüksek başarı ortalaması ile dikkat çekiyoruz. 29 Kasım 2021 tarihinde 2022 yılı için fiyatlarımız belli oldu. Fiyatlarımızı 2.695 lira yapmıştık. 2022 yılı için belli olmayan başta asgari ücret dahil olmak üzere birçok gider kaleminin belirsizliği üzerine fiyatlandırma yapılmıştı. Şuan ki güncel akaryakıt fiyatları litre bazında 20 lirayı bulmaktadır. Son 4 ay da yüzde yüz civarı zam gelmesinden dolayı sektörün zam yapması artık kaçınılmaz görünüyor. Sektör olarak, B sınıfı sürücü belgesi için kurs eğitim ücretine yüzde 60 yüzde 70 zam yapmayı planlıyoruz. Son günlerde artan yakıt fiyatlarından birçok sektör zarar görüyor. Bunlardan birisi de ehliyet aldığımız sürücü kursu sektörümüzdür. Kurslarımıza yazılan kursiyerler araç kullanmayı bilmiyorlar ve haliyle yakıt sarfiyatımız da normal araç kullanan bir kişinin sarfiyatından iki üç katı üstünde. Artık bu yakıt fiyatları üzerinden gelir elde etme şansımız kalmıyor.“ ifadelerini kullandı.

1 KURSİYERE 16 SAAT DİREKSİYON EĞİTİMİ VERİYORUZ

Sürücü kursuna yazılan bir kursiyere 16 saat direksiyon dersi verildiğini belirten Başkan ATALAY, ‘’Sınavların ciddi yapılması nedeniyle derslerin önemi çok arttı. Kursiyerlere 1 ders 50 dakika olmak kaydıyla 16 saat direksiyon dersi veriyoruz ve sınavlara hazırlıyoruz. Artık kursiyerler sürücü kurslarına yazılırken kaç saat ders alacağını biliyor. Ayrıca 16 saat uygulama dersinin tamamını almadan sistem adayın sınava girişini onaylamıyor. Direksiyon sınavından başarısız olan adaylar en az 2 saat ders almak zorundadır. Bu hem zaman kaybı hem de maddi kayıp olarak onları zorluyor. Bu yüzden sektör olarak sürekli artan maliyetler karşısında giderlerimizin karşılanamayacağı bir durum oluştuğu için ehliyet fiyatlarına zam yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.” diyerek sözlerini tamamladı.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL