Siyaset

Honaz ve Konak Kardeş Şehir Oldu

Honaz ve Konak Kardeş Şehir Oldu

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile İzmir’in Konak ilçesi belediye başkanı Abdül Batur arasında imzalanan protokolle iki ilçe kardeş şehir oldu.

31 Mart seçimlerinin yenilenmesi sürecinde Honaz’a gelerek Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’e destek veren ve kendisi de aslen Honaz’lı olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, verdiği sözü yerine getirdi. İki ilçenin kardeş şehir olacağını 2 Haziran seçim sürecinde sözünü veren Abdül Batur, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve ekibini kabul etti. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Batur’a Honaz kirazı götürerek kirazın tanıtımı ve dağıtımı konusunda destek istedi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından iki ilçe adına kardeş şehir protokolü imzalandı. Protokol kapsamında idari kuruluşlar arasında işbirliği, hafif sanayi, altyapı, istihdam ve enerji, tarımsal ve kırsal kalkınma, kültür, eğitim, spor, sağlık ve diğer sosyal sektörler ile turizm sektörü ve çevre korunma alanları konularında karşılıklı işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Protokol töreninde konuşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ‘’ Aslen hemşehrimiz olan Konak Belediye Başkanımız ile önemli bir protokol imzaladık. Konak gibi önemli bir ilçeyle kardeş şehir olmamız bizler çok mutlu etti. Karşılıklı olarak işbirliğimizi geliştirerek Honaz ve Konak ilçelerimize değer katmak istiyoruz. Özellikle tarımsal konularda, üreticimizin desteklenmesi konusunda sürekli iletişim halinde olacağız. Ben şahsım ve ilçem adına Abdül Batur başkanımıza çok teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum’’dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, ‘’ Aile bağlarımın bulunduğu Honaz ilçesiyle kardeş şehir olduğumuz için büyük mutluluk içindeyim. Karşılıklı bağlarımızı güçlendirerek iki ilçeyi birbirine daha da yaklaştıracağız ve önemli işbirliğinde bulunacağız. Ben başta Yüksel Kepenek başkanım olmak üzere tüm Honazlı hemşehrilerimi selamlıyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL