Siyaset

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Akışık’tan 30 Ağustos Kısıtlamasına Tepki

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Akışık’tan 30 Ağustos Kısıtlamasına Tepki

Denizli İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine Covid-19 pandemisi nedeniyle kısıtlama getirilmesinin arkasında “art niyet” vurgusu yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kısıtlanması ile ilgili konuşan Akışık, “Ayasofya’nın açılışında milleti mi önemsemiyordunuz, yoksa Kurtuluş Savaşımızın zaferine mi tahammül edemiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede, “Valilik ve kaymakamlıklarda tebriklerin kabulü programı yapılmaması ve resepsiyon düzenlenmemesi” ifadesi kullanıldı. Tepki alan bu kısıtlama üzerine İç İşleri Bakanlığı çareyi ‘Önceki bayramlar da bu şekilde kutlandı’ demekle yetindi.

Denizli İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık İç İşleri Bakanlığı’nın aldığı bu karara yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Akışık, Covid-19, tatile gidenleri, denize girenleri, Avm’ye gidenleri, sınava giren milyonlarca öğrenciyi etkilemiyor da, bir ulusun en onurlu günlerinden biri olan Zafer Bayramını mı etkiliyor. Ayasofya’nın açılışı için binlerce insanın yürümesine, sloganlar atmasına müsaade edilirken iyi, ulusal bayramların kutlanması ise çok riskli, kötü. Ayasofya’nın açılışında milleti mi önemsemiyordunuz, yoksa Kurtuluş Savaşımızın zaferine mi tahammül edemiyorsunuz? Farkında mısınız bilmem, yasakladığınız kısıtladığınız gün, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milleti beraberliğinde bu toprakları yeniden kazandığımız gündür 30 Ağustos Zafer Bayramı.

Buradan İç İşleri Bakanı ve tüm devlet erkânına sesleniyorum. Bu ülkede bu sıfatlara sahipseniz, her biri ayrı ayrı milli anlam taşıyan milli bayramlarımız sayesindedir. Bugünlere yasak getirmek, kimsenin haddi de, hakkı da değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun kurucusu olduğu Okçular Vakfı’na oba kurup çadırlarla etkinlik yapılmasına müsaade et, ama Zafer Bayramımızı kısıtla, yasakla. Bizim değerlerimizi bize unutturamayacaksınız.” diyerek verilen karara sert çıktı.

Raziye Akışık, Milli Bayramlarımızı coşkuyla kutlayacağımız günlerin çok yakında olduğunu belirterek, “30 Ağustos’u bir zafer olarak görmeyen ve bu tür art niyetli birçok yasağı getiren zihniyete sahip güç erklerinin artık sonu yaklaştı. Varlığımızı borçlu olduğumuz ortak değerlerimizi bize tekrar tekrar hatırlatan bu tür çok önemli tarihleri ve bizlerde yer ettiği değeri birlikte anacağımız günler çok yakın.“ diye konuştu.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL