Genel

Kadınlar ‘Büyük Türkiye Yolunda’ buluşacak

Kadınlar ‘Büyük Türkiye Yolunda’ buluşacak

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nca hayata geçirilen ve 81 ilde yapılması planlanan ‘Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda-81 İlde Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşları’nın Denizli ayağı, 3 Temmuz 2021 Cumartesi Günü Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda-81 İlde Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşları’ hayata geçirildi. 81 ilde yapılması planlanan projenin Denizli ayağı, 3 Temmuz 2021 Cumartesi Günü saat 12.00’de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Proje kapsamında 81 ildeki meslek edinmek ve iş kurmak isteyen kadınlara; bölgenin coğrafi ve sosyolojik durumu göz önüne alınarak planlanan, İŞKUR, KOSGEB, Ticaret İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma ajansı gibi kamu kurum ve kuruluşların sağladığı hibe, destek ve fon projelerini anlatılacak. Böylelikle kadınlar, ülke ekonomisine ve kırsal kalkınmaya katkı sağlamaları için yönlendirilecek.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Genel Merkez Kadın Kolları Birim Başkanları’ndan oluşan heyet, Türkiye genelinde “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” adı altında kadınlarla buluşmaya devam ediyor. Heyet, 3 Temmuz da Denizli de olacak.

Etkinliğe ilişkin açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Feride Dükel Kabadayılar, “Kadınların hem hayal güçlerini güçlendirelim hem de kırsal kalkınmada ev ekonomisinde ve kadın emeğini değerlendirmede onlara bir proje, bir başlangıç noktası bırakalım istiyoruz. Bütün planımız bu. Yaklaşık Türkiye genelinde 25 bin kadına ulaşmayı planlıyoruz bu şekilde, il ortalamasını aşağı yukarı 300 gibi aldık. 25 bin kadına ulaştığımızda, bunun belli bir oranda da artık hem ekonomiye hem kalkınmaya geri dönüş olmasını hedefliyoruz. AK Parti, yıllardır yaptığı uygulamalarla hem kadın emeğini destekleme hem istihdam teşvikleriyle, pek çok uygulamayla aslında bunun çok önünü açtı. Ama biz, biraz daha tabanda, vatandaşlarımız nezdinde, bunun bilinirliğinin ve uygulanabilirliğinin artmasını istiyoruz. Bu projeye bunun için başladık” dedi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL