Ekonomi

Keçeci Büyümeyi Değerlendirdi

Keçeci Büyümeyi Değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz-Eylül dönemini kapsayan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Verilere göre Türkiye ekonomisi 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü, beklenti 5,5 büyümeydi. Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9,9 daralmıştı.

Konuyla ilgili Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, görüşlerini canlı telefon bağlantısı ile katılmış olduğu Bloomberg HT’nin ‘Yatırım Kulübü’ programında değerlendirdi.

Başkan Keçeci, konuyla ilgili şöyle konuştu: “İkinci çeyrekte gördüğümüz eksi yüzde 9,9 oranından sonra üçüncü çeyrekte yakaladığımız yüzde 6,7’lik büyüme gerçekten sevindirici. Esasen ben de bu kadar büyük bir rakamı beklemiyordum. İkinci çeyrekte ülkemizde hissedilmeye başlayan salgın etkileri, sipariş iptalleri ve hatta bazen çalışamaz hale gelişimiz bizim yüzde 9,9’luk küçülmeyi rahat bir şekilde kabullenmemizi sağlamıştı. Ancak Haziran itibariyle bir toparlanma yaşandığını her fırsatta dile getirdik ve rakamlar da bize bunu gösterdi. Denizli özelinde konuşacak olursak son aylarda ihracatımızda arka arkaya gelen rekorlar bizleri çok sevindirdi. Bu nedenle üçüncü çeyrekte bir büyüme beklentimiz mevcuttu.”

Büyüme rakamlarını garipsediğini de belirten Keçeci, “Denizli rakamlarının iyi olmasından mütevellit ülke genelinde ihracatta yaşanan yüzde 22,4’lük düşüşü garipsedim. Bir diğer konu da yine yatırımlarda yaşanan yüzde 22,5’luk büyüme. Yatırımın bu kadar büyümesinin makine teçhizat yatırımlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını merak ediyorum çünkü çevremde bu rakamlara ulaşmamızı sağlayacak büyük yatırımlar göremiyorum.” diyerek tereddütlerini dile getirdi. Dördüncü çeyrekten beklentilerini de aktaran Keçeci “Geçmiş dönemlerde özellikle yani Christmas nedeni ile gerek Avrupa gerek Amerika’nın siparişlerinin yoğun olduğunu bildiğimiz zamanlardaki gibi bu sene yoğun bir sipariş olmasını beklemiyoruz. Ancak yine de kapasite kullanım oranlarımız ve siparişlerimiz bize dördüncü çeyrekte de büyümenin sinyallerini veriyor. Bu nedenle üçüncü çeyrekteki kadar olmasa da dördüncü çeyrekte de pozitif rakamları yakalayacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL