Siyaset

Kepenek’ten Kiraz Üreticilerine Destek

Kepenek’ten Kiraz Üreticilerine Destek

Honaz’da kiraz sezonu nedeniyle yoğunluk yaşanırken, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek kiraz üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kepenek, üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kirazıyla ünlü Honaz ilçesinde hasat başladı. Binlerce kiraz üreticisinin hasada başladığı ilçede alımların yapıldığı Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde yoğunluk yaşanıyor. Üretilen kirazın büyük bölümünün ihracata gittiği ilçede rekoltenin bu yıl düşük olması Honazlı üreticileri üzerken, fiyatların yüksek seyir etmesi bir nebze olsun yüzleri güldürüyor.

Kiraz üreticilerinin sorunlarını dinlemek için Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz Yaş Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Halkla ve üreticilerle sohbet eden Başkan Kepenek, sıkıntıları dinleyerek çözüm noktasında nelerin yapılabileceğini anttı. Kirazların fiyatları, rekolte ve ihracatla ilgili bilgi alan Başkan Kepenek, üretimin ve fiyatın artırılması için çalıştıklarını kaydetti.

Honaz’ın kiraz cennet olduğunu belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ‘’ Honaz denilince akla kiraz geliyor. Bu toprakların en bereketli ürünü olan kirazın üretimini yapan üreticilerle Hal bölgemizde bir araya geldik. Hem kiraz üreticilerimizin hem de ihracatçı firma yetkililerinin sorunlarını dinledik. Kirazın daha fazla tanıtılması, satışıyla ilgili engellerin ortadan kaldırılması noktasında yapılabilecekleri anlattık. Üreticilerimizin her zaman yanındayız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum’’dedi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL