Yaşam

Önallar Gıda Egekaf’ta Yerini Aldı

Önallar Gıda Egekaf’ta Yerini Aldı

Üniversite şehir işbirliğine katkı sağladılar

Denizli’de süt ürünleri sektörünün önemli aktörlerinden Önallar Gıda, EGEKAF 24’te açtığı stantla büyük ilgi gördü. 15 üniversite ve on binlerce öğrencinin katılım sağladığı fuarda stant açan ve nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla görüşmelerde bulunan Önallar Gıda, üniversite şehir işbirliğine katkı sağladı.

Denizli’de 67 yıldır; peynir, yoğurt ve tereyağ üretimiyle süt ve süt ürünleri sektörünün öncüleri arasında yer alan Önallar Gıda, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde ve paydaş üniversitelerin katılımıyla düzenlenen Ege Kariyer Fuarı’na (EGEKAF) katıldı. Öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla EGEKAF’ta stant açan ve yüz yüze görüşmelerde bulunan Önallar Gıda, üniversite şehir işbirliğine katkı sağladı.

“ÜRÜNLERİMİZİ VE MARKAMIZI TANITMA FIRSATI BULDUK”

EGEKAF 24’te yer aldıklarını için mutlu olduklarını ifade eden Önallar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Önal, “Öğrenci ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdik. EGEKAF zaten öğrencilere staj ve iş imkanı sağlamak için çok faydalı bir fuar. Bizlerde ekip olarak öğrencilerle yüz yüze görüştük ve havuzumuzu oluşurduk. Ayrıca fuara katılan diğer temsilcilere de ürünlerimizi ve markamızı tanıtma fırsatı bulduk. Görüşmeler çok iyi geçti ve olumlu geri dönüşler olacağını düşünüyoruz” dedi.

“EGE KARİYER FUARI’NDAN DA ÇOK ÜMİTLİ AYRILIYORUZ”

Özellikle gıda mühendisi ve sektör çalışanlarının büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Önal, “Son yıllarda Pamukkale Üniversitesi ile Denizli arasında çok güzel iş birliği kuruldu. Denizli özelinde de fuar bilinci sağlandı. Ege Kariyer Fuarı’nın Denizli’de yapılması hem öğrenciler hem de şehrimiz açısından çok değerli. Sadece Pamukkale Üniversitesi değil farklı üniversitelerde çalışan ve öğretim gören kişilerle de iletişim kurduk. Hem şehrimizin hem de firmamızın tanınırlığını da artırmış olduk. Biz kurum olarak yaptığımız Ar-Ge çalışmalarında da 3-4 yıldır yeni mezun olan ve alanında uzman kişilerle çalışıyoruz. Ege Kariyer Fuarı’ndan da çok ümitli ayrılıyoruz. Genç ve kendi yetiştireceğimiz, kuruma ait olan üretim mantığıyla çalışacak arkadaşlar istiyoruz. Bunun da meyvelerini almaya başladık. Daha önce staj yapan ve bizimle çalışmaya başlayan ekip arkadaşlarımız var” ifadelerini kullandı. Ege Kariyer Fuarı’nın dışında da çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade eden Önal, “Bu tarz fuarların şehrimize katkısı çok büyük… Hem kurumlar hem de Denizli için çok önemli” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL