Genel

Oymak, “İstanbul Sözleşmesi’nde iç hukuk yolları kapanınca AİHM’e başvuracağız”

Oymak, “İstanbul Sözleşmesi’nde iç hukuk yolları kapanınca AİHM’e başvuracağız”

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülnur Oymak, İstanbul Sözleşmesi konusunda iç hukuk yollarının tümünün sonuçsuz kalması halinde AİHM’e başvuru yapılacağını belirterek, “İstanbul sözleşmesi yaşatır. Mücadeleyi bırakmak yok. İç hukuk yolları kapandığında AİHM’e başvuracağız.” dedi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülnur Oymak, Danıştay 10. Daire’nin; İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı Kararıyla çekilme kararının iptali davasını reddetmesinden basın açıklaması yaptı. Başkan Oymak, “Yok öyle enseyi karartmak, yok öyle kenara çekilip küsmek, oturmak. Demokrasiden yana, çağdaşlıktan yana olan tüm kadınlar ve kadın erkek eşitliğine inanan tüm bireyler adına dünden daha fazla çalışmanın zamanıdır. Bu ülkede, yarın tek adam rejiminin getirebileceği karanlık günlere karşı mücadeleye devam diyoruz” diye konuştu.

Danıştay Onuncu Daire’nin, İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı Kararı’yla çekilme kararına karşı açılan davanın reddi kararı sonrası şu açıklamalarda bulunan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi Başkanı Oymak, Danıştay’daki davaya Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Merkezi adına katıldığını, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Denizli Barosu Başkanı Avukat Adnan Demirdöğer ve Denizli Barosu’nun Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri Av.Ayse Erçetin Ersöz ve Av.Hazal Ertemur’un da davacı olarak duruşmaları katıldığını belirterek şunları söyledi: “Dört duruşma boyunca kurumların avukat arkadaşları, savunmalarını yaptı. Ve o dört duruşma boyunca davalının temsilcisi sürekli tek adam rejiminin kararlarına karışılamaz dedi. Aslında hukuk fakültesinin ilk sınıfına giren bir öğrencinin bile Anayasa’yı, hukukun üstünlüğünü, Parlamento’nun alınmış kararlarının üzerine karar alınamayacağını bilmeli. Ama Cumhurbaşkanlığı gibi ucube bir kararın sonucunda bugün, tek başına, bir gece imzalanan bir karar, bugün Parlamento’nun kararını sıfırladı. Karar üçe iki oyla alınmış bir karardı. Bu da bizim geleceğe dair umudumuzu besliyor aslında. Yani, tamamen her yer darmadağın, yıkıldık, bittik değil. Biz mücadeleden vazgeçmeyecek, iradeyi ve iş birliğini görüyoruz ve bu nedenle geçmişten gelen gücümüzle; kadın hareketinin 1800’lü yıllardan gelen gücüyle mücadeleye devam diyoruz. Uluslararası İstanbul Sözleşmesi, belki iktidarın kadın politikası olarak yer almayacak ama kadın dernekleri olarak biz, kadın hareketi olarak biz bu mücadeleyi yerelde yapmaya devam edeceğiz. Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’nin yaşattığı ve yaşatacağı noktasındaki bilgimizi, becerimizi, deneyimimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü başkanımız ‘YOK ÖYLE ENSEYİ KARARTMAK, YOK ÖYLE KENARA ÇEKİLİP KÜSMEK, OTURMAK.’ Diyor. Güllü başkanımız, bu mücadeleyi bırakmamızı istemiyor. Demokrasiden yana, çağdaşlıktan yana olan tüm kadınlar ve kadın erkek eşitliğine inanan tüm bireyler adına dünden daha fazla çalışmanın zamanıdır. Bu ülkede, yarın tek adam rejiminin getirebileceği karanlık günlere karşı mücadeleye devam diyoruz.”

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi Başkanı Oymak, İstanbul Sözleşmesi konusunda İç hukuk yollarının tümünün sonuçsuz kalması halinde AİHM’e başvuru yapılacağını belirterek, “İstanbul sözleşmesi yaşatır. Mücadeleyi bırakmak yok. İç hukuk yolları kapandığında AİHM’e başvuracağız. En üst düzey duruşma salonları bize adaletsiz kararlar sundu. Burada dört duruşma boyunca savcıların iki şerh koymuş olması, iki hakimin kararının bizim lehimize olması, hukukun varlığının teminatı olarak karşımıza duruyorlar. Kaldırılsın diyenler yaşadıkları boyunca vicdan sorumluluk taşıyacak. Enseyi karartmayacağız bu ülkede güçlü kadın hareketinin temsilcileri olarak bu ülkede İstanbul Sözleşmesi tekrardan olacağı zamanlar için mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL